-
Stortinget står i fare for å rote til mineralsatsingen
Administrerende direktør Harald Solberg i Norsk Industri er oppgitt over politikernes håndtering av ny minerallov. Mineralloven er det viktigste rammeverket for mineralindustrien i Norge.
-
Innspill til ny styringsavtale med Enova
Enova er et viktig klima- og energivirkemiddel for regjeringen, og fra 2025 skal det inngås en ny fireårig styringsavtale med Enova. 18. april inviterte Klima- og miljødepartementet bedrifter og organisasjoner til innspillsmøte.
-
Vindkraft
Norsk industri er godt posisjonert til å ta en større rolle i havvindmarkedet og kapitalisere på den kraftige veksten markedet er inne i. Her er det store muligheter for norsk leverandørindustri! På denne siden finner du mer informasjon om vårt arbeid.
-
2 SO2-utslipp og -regulering
SO2 dannes ved forbrenning av stoffer som inneholder svovel, i hovedsak olje og kull, samt ved en rekke industriprosesser. De største kildene til utslipp av svoveldioksid i Norge er industri og bergverk.
-
3 Synergier
Miljøfondet finansierer tiltak som gir reduserte SO2-utslipp. Samtidig vil prosjektene gi positive synergieffekter.
-
En konkurransedyktig energitilgang er bunnplanken
Prosessindustrien i Norge har en ambisjon om å vokse i omfang og samtidig fjerne sine klimagassutslipp frem mot 2050. Dette vil kreve innovasjon, nytenking og bruk av kommersielt umodne teknologier. Belønningen blir en forsterket global konkurransekraft med økt eksport av lavkarbonprodukter og klimavennlige prosesser.
-
Signerte klimapartnerskap for prosessindustrien
9. januar ble Klimapartnerskap for prosessindustrien signert. Avtalen er inngått mellom staten, Norsk Industri, Forbundet Styrke, Fellesforbundet, Tekna, NITO og Negotia, og varer frem til 2030.
-
Starter gruppearbeid for å begrense utslipp fra industrien
Regjeringen ønsker bærekraftig vekst i industrien og oppretter samhandlingsforumet Prosess21.