Bærekraftsaker

Vis filtrering

16 resultater

Type artikkel
Velg område
16 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Det blir forbudt å kaste usolgte klær, sko og tilbehør

  Økodesignforordningen fra EU skal forby store aktører å kaste usolgte klær, sko og tilbehør. Målet er at bransjen beveger seg bort fra overproduksjon og redusere avfallsmengden. Når regelverket blir en del av EØS-avtalen, blir forbudet gjeldende også i Norge.

 2. Digitale produktpass

  Standard Norge skal etablere en norsk speilkomite for det europeiske standardiseringsprosjektet for Digitale Produktpass. En speilkomite skal støtte opp under norsk deltakelse og bidra til at norske behov blir ivaretatt i arbeidet.

 3. Møbelfakta revisjon 2024

  Møbelfakta er et merkesystem for produktkvalitet for møbel- og innredningsprodukter som drives av Norsk Industri Designindustrien. Nå skal kriteriene revideres og vi tar imot innspill.

 4. EPD-suksess i 2023

  Designindustriens EPD-generator har vært et ettertraktet medlemstilbud i 2023. 6 nye medlemsbedrifter startet opp med EPD i 2023.

 5. Nytt testsenter for møbel og tekstil?

  Styret i Designindustriens bransjeforening har vedtatt å arbeide for å etablere et testsenter for møbel og tekstil i Norge. Dette som følge av at RISS har vedtatt å legge ned og tilbakemelding fra mange bedrifter.

 6. Anbefalinger om norsk produsentansvarsordning for tekstiler og klær

  Klima- og miljødepartementet (KLD) satte i september 2022 ned en arbeidsgruppe som fikk i oppdrag å utarbeide et forslag til hvordan en produsentansvarsordning for tekstiler, klær og sko kan innrettes i Norge. Nå er rapporten overrakt klima- og miljøminister Espen Barth Eide.

 7. Ull er gull - vellykket Ulldag 2023

  Ulldagen 2023 den 12. oktober ble meget bra og programmet fulgte produksjonen av norske saueull helt fra sauen eller bonden, vasking i England til ferdig produsert merkevare og produkt her hjemme. Det var også stort fokus på mangelen på Norsk kvit saueull.