EPS-foreningen

En bransjeforening i Norsk Industri

Lykkes med produksjon av 100 prosent resirkulert byggemateriale

Foto: BEWi Insulation.

EPS-foreningen kan stolt informere om at én av våre medlemsbedrifter, BEWi, har lyktes med et gjennombrudd i produksjon av et nytt EPS-produkt i 100 prosent resirkulert byggemateriale.

Resirkulert ekspandert polystyren (EPS, på folkemunne isopor) har lenge blitt brukt til å lage isolasjonsplater. Nå viser bransjen at det også er mulig å produsere formstøpte byggematerialer fra 100 prosent resirkulerbart materiale.

EPS-foreningen er med dette ett skritt nærmere målsettingen om å gjøre bruken av EPS sirkulær. EPS har allerede en sterk markedsposisjon innenfor emballasje og bygningsisolasjon, grunnet materialets unike kombinasjon av økonomi, bruksegenskaper og miljøvennlighet. Nå er det bevist at det også er mulig å produsere byggematerialer fra 100 prosent resirkulert EPS, noe som kan bidra til betydelig reduksjon av klimaavtrykket fra byggeprosesser.

Bransjen tar klima- og miljøansvar på alvor. Sammen arbeider medlemmene for blant annet en forbedret avfallshåndtering i tjenesteytende sektor og i kommunene, samt bedre statistikk for en mer pålitelig oversikt over avfallshåndteringen i Norge. Da er ekstra gledelig å se at EPS-foreningens medlemmer går i bresjen for en mer sirkulær produksjon.

- Dette er et gjennombrudd for hele bransjen. Dette viser at EPS, der det aktuelt, ikke bare er i særklasse når det gjelder bruksområde og egenskaper, men også et 100 prosent bærekraftig valg, sier Eskil Wahl, salgssjef for BEWi Insulation i Norge.

EPS-foreningen er en bransjegruppe i NHO-forbundet Norsk Industri. Foreningen organiserer bedriftene som produserer og gjenvinnes EPS, på folkemunne omtalt som isopor. EPS-foreningen har 14 medlemsbedrifter.