EPS-foreningen

En bransjeforening i Norsk Industri

Innhold

Trygg og holdbar mat

Bidrar til trygg mat, optimal holdbarhet, redusert svinn og effektiv distribusjon.

Emballasje­produkter i EPS har en rekke fordeler som bidrar til reduksjon av matsvinn. Med sin unike isolasjonsevne, hygiene, kvalitet og miljøvennlighet er det ingen eksisterende produkter med tilsvarende gode egenskaper som kan erstatte EPS som næringsmiddelemballasje. Fiskekasser i EPS er sterke, veier lite, lette å håndtere og utnytter tilgjengelig cargoplass, samtidig som fisken holder seg fersk og delikat helt frem til mottaker.

Fordeler:

  • unik isolasjonsevne
  • sikrer produktets kvalitet
  • ekstremt lette i vekt
  • hygieniske - hindrer bakteriedannelser
  • rasjonell pakkeprosessen
  • trenger ingen returtransport/miljømessig gunstig
  • hindrer uttørking og vekttap
  • håndterbare uten skarpe kanter
  • 100 % resirkulerbare
  • kan lett forsynes med reklametrykk

Fiskekasser og annen EPS-emballasje er 100% resirkulerbart. Med velfungerende gjenvinningsrutiner kan materialet inngå i produksjonen av nye produkter, for eksempel isolasjonsplater eller kleshengere. Viktigst i denne sammenhengen er et godt system hos, eller i nærheten av mottaker. Store aktører vil ha både økonomiske og logistikkmessige fordeler av å gå til anskaffelse av en komprimator som kan redusere volumet av EPS-emballasjen til en brøkdel før det sendes av gårde, eller hentes, til gjenvinning.

Det er etablert resirkulering for fiske-emballasje i Europa