Det du vil ha

Norsk design kjennetegnes av solid håndverk, gode materialer, bærekraft og design i verdensklasse. Møbler og produkter fra Norge beundres og vinner priser verden over. Den norske katalogen er mangfoldig og rommer alt du trenger og vil ha til hjemmet, kontoret og til offentlige møteplasser. Last ned "Velg Norsk Design"-logoen

La deg inspirere. Velg norsk.

Mann som monterer stol

Hyllet i utlandet

Norske designere lager solide, bærekraftige, estetiske kvalitetsmøbler med lang levetid. Dette er møbler innkjøpere over hele verden vil ha akkurat nå. Norsk design har aldri hatt større gjennomslag på det utenlandske markedet. Over halvparten av alt som produseres av norske møbler, tekstiler og produkter eksporters. Norge er på 42. plass i designeksport i verden. Vi ønsker å inspirere til at flere her hjemme også velger norsk.

Ledende innovatører

Industrien er design- og innovasjonsdrevet, og Norge er verdenskjent for bærekraftige løsninger og lokal materialbruk. Designindustrien består både av bedrifter der håndverk og manuell perfeksjonisme kjennetegner hvert eneste møbel, og store industribedrifter som bruker høyteknologiske maskiner og avanserte roboter som en integrert del av produksjonen.

Dame som designer
Produksjonsmedarbeider

Viktige arbeidsplasser

Med over 3700 bedrifter over hele landet er designbransjen en stor industri. Bransjen har i overkant av 17500 direkte sysselsatte. I tillegg er mange indirekte ansatt i leverandørindustrien. Designindustrien har lange tradisjoner i Norge, og har i dag en produksjonsverdi på over 30 milliarder kroner.

Kvalitetsmerke

Velg Norsk Design et samarbeidsprosjekt mellom Designindustrien, en bransjeforening i Norsk Industri og fagforeningen Industri Energi, for å øke bevisstheten om og kjennskapen til norsk designindustri – og for å begeistre flere til å velge norsk. Til tross for økt oppmerksomhet og hyllest i utlandet er kjennskapen til designindustrien lav her hjemme. Det ønsker vi å gjøre noe med.

For første gang har vi samlet norske designbedrifter på én felles plattform og utviklet kvalitetsmerket Velg Norsk Design.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt!

Ragnhild Grytten,
Norsk Industri

Tlf: 917 51 804

    

Arild Theimann,
Industri Energi

Tlf: 932 27 837