Konjunkturrapporten

Verdens mest avanserte sengefabrikk

Publisert

Fabrikkmiljø

Wonderland-fabrikken på Åndalsnes har investert 24,5 millioner kroner på avansert teknologi, som gjør Wonderland til en av verdens mest fremtidsrettede bedrifter innen sitt bransjeområde. Foto: Wonderland.

Wonderland-fabrikken på Åndalsnes, som fylte 50 år i 2019, har gjort sin største investering noensinne. 24,5 millioner kroner er prislappen på den avanserte teknologien, som gjør Wonderland til en av verdens mest fremtidsrettede bedrifter innen sitt bransjeområde.

Wonderland produserer senger i norsk kvalitet, i Åndalsnes i Romsdalen. Med sine rundt 90 ansatte, leverer de senger til Norge, Danmark, Sverige og Finland, samt Tyskland, Belgia og Nederland.

Wonderland er en ledende aktør innen madrasser, med en jevn økning i om-setningen. Nå er en splitter ny og høy-teknologisk produksjonslinje med seks roboter på plass i fabrikken. Den nye produksjonslinja kan produsere en ny madrass hvert 40. sekund. Årlig vil selskapet levere over 100 000 madrasser.

– Det handler om automatisering og perfeksjonering av produksjonen. Mer effektiv og ordrestyrt produksjon betyr at vi reduserer behovet for å ha et stort antall madrasser liggende på lager, sier Sverre Bersås, Supply Chain Manager for Wonderland-fabrikken.

Størstedelen av Wonderlands marked ligger i Norge. Den nye investeringen gjør at fabrikken skaffer seg en logistikkfordel. Ved å holde produksjonen i Norge unngår de fraktkostnader fra en fabrikk langt unna primærmarkedet.

Wonderland ønsker å bidra til en bære-kraftig utvikling ved å velge materialer og produksjonsmetoder som reduserer miljø-avtrykket. Bedriften er Miljøfyrtårn-sertifisert, og arbeider systematisk med miljøtiltak i alle ledd. For å sikre en effektiv og kortreist produksjon, jobber bedriften tett sammen med et flertall lokale underleverandører.