Konjunkturrapporten

Italienere satser i Nord-Odal

Publisert

Fabrikk eksteriør

Mapei har investert 190 millioner i ny pulverfabrikk, nytt lager og transportkontor. Foto: Mapei.

I oktober 2019 åpnet den italienske giganten Mapei ny fabrikk på Sagstua i Nord-Odal. Tilstede var blant andre statsminister Erna Solberg og den italienske ambassadøren, samt representanter fra de ulike kommunene i Kongsvingerregionen. Samarbeidet med Nord-Odal kommune og deres vilje og forståelse har vært avgjørende for satsingen i Norge.

Mapei er en ledende leverandør av lim, fugemasser og kjemiske produkter til byggebransjen i Norge. Anlegget i Nord- Odal er hovedkontoret i det nordiske markedet. Konsernets hovedkontor ligger i Milano i Italia.

Investeringen på 190 millioner kroner har resultert i ny pulverfabrikk, nytt lager og transportkontor. Med dette har bedriften utvidet arealet under tak med 8000 kvadratmeter, og med det nye produksjons-tårnet i drift mer enn dobles kapasiteten. Anlegget på Sand omfatter nå hele 24 000 kvadratmeter, og er den femte største av 82 fabrikker i hele det verdensomspennende Mapei-konsernet.

– Det er nesten vanskelig å sette ord på hvor stas dette er. Jeg kunne ikke ha vært mer stolt. Da jeg begynte i 1998 var vi omkring 100 ansatte, nå er vi 250. De siste 16 årene har vi vært i kontinuerlig utvikling og investert for over 500 millioner kroner totalt, sa administrerende direktør i Mapei Norden, Trond Hagerud.

Helt siden Mapei startet opp i Nord-Odal har kommunen samarbeidet tett og tilrettelagt for bedriften. Da det ble kjent at de kunne få den nye fabrikken, tok kommunen skikkelig grep igjen. Det ble blant annet bygget ny vei, bygget 25 nye hotellrom og Odalen kompetansesenter ble flyttet. Dette førte til at Nord-Odal ble valgt over Stockholm som det mest aktuelle stedet for å utvide.