Vær oppmerksom på daglig ledersvindel i sommer

Publisert

Mobil og PC-skjerm

Foto: Verji

Sommeren er høysesong for daglig ledersvindel via falske e-poster, og vi ønsker å advare om denne trusselen og oppfordre til å ta nødvendige forholdsregler.

Daglig ledersvindel, også kjent som CEO-fraud, er en type bedrageri hvor svindlere utgir seg for å være bedriftens administrerende direktør eller annen toppleder. De sender falske e-poster som ser ut til å komme fra lederne, og ber ansatte om å utføre hastende bankoverføringer, sende konfidensiell informasjon, eller andre sensitive handlinger. Slike svindelforsøk er ofte svært overbevisende og kan føre til store økonomiske tap og skade på bedriftens omdømme.

Hvorfor er sommeren høysesong?

Sommeren er en spesielt sårbar periode for slike svindelforsøk av flere grunner:

  1. Ferietid: Mange ansatte og ledere er på ferie, noe som betyr at de vanlige godkjenningsprosessene kan være endret eller svekket.
  2. Redusert bemanning: Med færre ansatte på jobb, kan de som er igjen være under mer press og mindre tilbøyelige til å følge normale sikkerhetsprosedyrer.
  3. Distraksjon: Feriestemning kan føre til redusert årvåkenhet blant ansatte, noe som gjør det enklere for svindlere å lykkes.

Hvordan beskytte seg?

Det viktigste risikoreduserende tiltaket medlemsbedrifter kan gjennomføre for å beskytte seg mot daglig ledersvindel, er å sørge for at kommunikasjon internt og med faste eksterne ikke foregår på e-post. Dette oppnås ved å innføre en sikker kommunikasjonsløsning med kun inviterte og verifiserte brukere. Verji kryptert kommunikasjon er et slikt alternativ.

Viktigste utbytte med Verji:

  • Sikker kommunikasjon: Verji sikrer at all kommunikasjon mellom ansatte og ledelse skjer i en beskyttet kanal adskilt fra e-post kontoen, noe som hindrer svindlere fra å utgi seg for å være en av bedriftens ledere.
  • Enkel å bruke: Plattformen er brukervennlig og innføres sømløst i organisasjonen.
  • Reduserte økonomiske tap: Ved å forhindre svindel før den skjer, kan Verji bidra til betydelige besparelser for bedriften.

Fordelsavtale for industribedrifter

Norsk Industri har etablert en fordelaktig avtale for industribedrifter som ønsker å innføre Verji. Les mer om denne avtalen på Verji for industribedrifter.

Vi oppfordrer alle medlemmer til å ta dette alvorlig og vurdere Verji for å beskytte seg mot sommerens økte risiko for daglig ledersvindel. Her kan du lese om hvilke erfaringer andre kunder har gjort seg med Verji: Verji kundehistorier

Ønsker dere alle en trygg og svindelfri sommer!