Ungdomspolitikere besøker Mo Industripark

Aktuelt

Publisert

Åtte ungdomspolitikere utenfor Mo Industripark

Fra venstre: Eirik Rødder (Rødt), Ingebjørg Bjørlo (Venstre), Vilde Athena Berg-Nilsen (Sosialistisk Ungdom), Simen Velle (Fremskrittspartiet), Ole Jakob Warlo (Fremskrittspartiet), Ayoub Bouzakraft (Rødt), Isak Hagaseth Mydske (AUF), Nils Forren (Senterungdommen). Foto: Jenny Carlsen

I forbindelse med konferansen Industri 2022 besøkte ungdomspolitikere fra forskjellige partier Industriparken  i Mo i Rana for å få et innblikk i industriens arbeid, mål og planer.

Dagen startet med foredrag om rekruttering og utdanning fra Kjetil Tvedt, fagsjef kompetanse i Norsk Industri, og informasjon fra Elin Dalseng Eide, fylkesråd for utdanning og kompetanse i Nordland fylkeskommune. Ungdomspolitikerne var engasjerte og deltok i stor grad i diskusjonen.

Vilde på flyplassen klar for avreise til industrikonferansen. Foto: Jenny Carlsen.

Blant ungdomspolitikerne var Vilde Athena Berg-Nilsen fra Sosialistisk Ungdom (SU).

Vilde er veldig engasjert i industri. Hadde hun tidligere visst om alle veiene man kan gå innen industri, så hadde hun trolig valgt den retningen, forteller hun. - Jeg synes det er veldig kult med den satsingen som Norsk Industri har hatt nå på å vise hva industri er, sier Vilde.

To Eiffeltårn i uka

Så gikk det videre til Celsa Armeringsstål. De baserer seg på gjenvinning av skrapmetall. De gjenvinner tilsvarende ca. to Eiffeltårn i uka.

Celsa Armeringsstål holdt et foredrag om stålproduksjonen og tok med ungdomspolitikerne på rundtur i industriområdet kledd i HMS-sikre arbeidsklær.

Grønnere industri

Etter rundturen havnet ungdomspolitikerne i administrasjonsbygningen til Mo Industripark hvor det var servert god lunsj med foredrag hvor grønnere omstilling i industribedriftene var i fokus.

Grønn fabrikk

FREYR Battery tok også turen innom for å fortelle om den nye batterifabrikken. Det ble snakket om hva de vil gjøre, hvilke ressurser de trengte og viktigheten av en batterifabrikk.

Vilde Athena Berg-Nilsen fra Sosialistisk Ungdom mener den nye batterifabrikken er spennende og i riktig retning.

- Det er jo kult å se på industri som skaper noe nytt som er grønt sånn som batteriproduksjonen for eksempel. Så det er absolutt på banen med vår politikk, sier Vilde. Hun synes hele dagen har gått fort til tross for den tidlige starten. Blandingen av å besøke både administrasjonen og besøket inne i anlegget har vært spennende og lærerikt mener hun.

På veien ut av Mo i Rana ble det en guidet tur med forskjellig informasjon relatert til industriparken.

Etter dette gikk turen videre mot Bodø og konferansen Industri 2022.

Ungdomspolitikere utforsker Celsa Armeringsstål industriområde. Foto: Jenny Carlsen.