Norsk Industri

Innhold

Bedriftens datasystemer og de ansattes IKT-kompetanse

Aktuelt, Nyhet

Publisert

Tastatur på en laptop

Foto: AdobeStock

NYTT KURS: Norsk Industri har utviklet et 3-timerskurs for deg som er leder i industrien om digital teknologi. Starter 22. september.

> Meld deg på her innen 20. sept.

 

- Kurset vil gi deg et bedre utgangspunkt for beslutninger om din bedrifts datasystemer og de ansattes IKT-kompetanse, sier Tone Kjersti Belsby, rådgiver for kompetanse i Norsk Industri.

Digitalisering betyr omstilling av norsk næringsliv og behov for ny kompetanse. Ikke minst har vi fått erfare hvor raskt vi har måttet ta i bruk nye digitale løsninger i forbindelse med Covid-19 situasjonen. Medlemsbedrifter har signalisert et behov for kurs innen digitalisering på ulike nivå, forteller Belsby

Utviklet i samarbeid med Simula

Kurset som er utviklet i samarbeid med Simula er en ypperlig introduksjon til hva moderne datateknologi er og hva det kan brukes til. Dette er med på å gi et overordnet blikk på digitalisering. Du får en kort innføring i datamaskinens historie og funksjon, noen nøkkelelementer om IKT-sikkerhet, samt et innblikk i hvordan den samme logikken som brukes i programmering kan gi økt forståelse for hvordan eksisterende systemer kan kobles sammen, forteller Elin Backe Christophersen som er rådgiver hos Simula

Kurset arrangeres som et digitalt kurs via plattformen Zoom. Foredragene fra seniorforsker Håkon Kvale Stensland fra Simula krydres med erfaringer fra økonomisjef Ranveig Capjon i Boliden. Bedriften Boliden i Odda har hatt et spesielt fokus på nettopp IKT kompetanse og riktige løsninger på hva en trenger for en effektiv digital hverdag.

Det vil være muligheter for å stille spørsmål i chatten underveis, og det blir flere muligheter for å stille spørsmål muntlig i løpet av økten.

Belsby fremhever at kurset gir en innføring hva datateknologi er og hva det kan brukes til. Dette er med på å gi et overordnet blikk på digitalisering. Du får en kort innføring i datamaskinens historie og funksjon, noen nøkkelelementer om IKT-sikkerhet, samt et innblikk i hvordan den samme logikken som brukes i programmering kan gi økt forståelse for hvordan eksisterende systemer kan kobles sammen.

- Vi tror og håper medlemsbedriftene med dette kurset kan få en nyttig innføring i noe som vi alle bruker hver dag, men kanskje mangler kunnskap om systemene bak og om de kan "snakke sammen"  slik at vi får utnyttet potensialet som ligger i  en god digital hverdag, avslutter Belsby.

Kurset har kun 30 plasser og er digitalt den 22. september. Kurset er et medlemstilbud og har en avgift på kr 2000,-.

> Meld deg på her innen 20. sept.