Norsk Industri

Innhold

Arbeidsgiver 2017: Forberedt til lokale forhandlinger

Aktuelt, Nyhet, Lønn og tariff

Publisert

Du møter blant andre: Sentralbanksjef Øystein Olsen, Norges Bank, statssekretær Christl Kvam (H), Arbeids- og inkluderingsdepartementet, konsernsjef Torben Sneve, Adecco, leder Jørn Eggum, Fellesforbundet, COO Siv Juvik Tveitnes, Schibsted Norge og adm. dir. Stein Lier-Hansen, Norsk Industri.

4. april, etter at årets oppgjør forhåpentligvis er i havn, avholder Norsk Industri årets Arbeidsgiver-konferanse.

Konferansen, som er kun for medlemmer i Norsk Industri, vil dermed gi deltagerne en rykende fersk analyse av lønnsoppgjøret, samt ta for seg nettopp lokale oppgjør.

– Dette er en unik mulighet til å diskutere rammer og prinsipper for lokale forhandlinger med kolleger fra andre industribedrifter. En viktig møteplass som bidrar til at medlemmene kan ha konkurransedyktige lokale oppgjør, sier konferanseansvarlig Kjetil Tvedt i Norsk Industri.

> Se programmet og meld deg på

I tillegg til konferansen avholdes det to kurs, et i lokale forhandlinger og et i kollektiv arbeidsrett (Industrioverenskomsten/VO-delen).

Det er viktig å avvente lokale forhandlinger til det sentrale oppgjøret er i havn. Er du usikker på spillereglene for lokale lønnsforhandlinger eller innholdet i de fire kriterier, anbefaler vi å delta på Norsk Industris kurs i lokale forhandlinger. Kurset gjør deg godt rustet til lønnsforhandlingene.

– Hvis partene ikke blir enige, har arbeidsgiver i utgangspunktet styringsrett til å fastsette resultatet. Det er likevel verdt å tilstrebe enighet, og en god prosess øker sjansen for å komme i mål med lokal enighet, sier advokat Vibeke Lærum i Norsk Industri.

> Les også: Sentralbanksjefen ser i glasskula