Grafisk Øst - vårseminar og årsmøte

27. apr 2023 til 28. apr 2023
Leangkollen i Asker
Påmeldingsfrist 3. april

- Vi kan love et nyttig og spennende program og som alltid, et hyggelig sosialt samvær. Jeg ønsker alle våre medlemmer i Øst, medlemmer av bransjeforeningen og seniorene velkommen, sier styreleder i Grafisk Øst, Helge G. Lundeby.

Vi skal sammen besøke CopyCats imponerende anlegg på Billingstad. Du får høre om HG Medias utvikling. Patrik Knutsson fra Print.Page skal vise sitt nye, internasjonale salgs – og markedsføringsportal for grafiske bedrifter. Vår nye bransjesjef Robert Wright skal informere oss om hva bransjeforeningen arbeider med. Energipriser, miljø og bærekraft er også viktige temaer for årets vårseminar. Programmet er under arbeid.  

Årsmøtet blir gjennomført før festmiddagen, og sammen skal vi nyte det unike Leangkollen hotell.

PROGRAM

Torsdag 27. april

10:00: Omvisning CopyCat, Billingstad (kaffe + servering)

11:30: Fremmøte Leangkollen/innsjekking/velkommen v/Helge

11:35: Lei-Arne Karlsen, Arctic Paper om utviklingen i papirsektoren

12:15: Bransjesjef Robert Wright med rapport fra Grafisk bransjeforening:

13:00: Lunsj

14:00: Patrik Knutsson, om ny markeds- og salgsplattform Print.Page

14:30: Presentasjon av HG Media ved Lars og Jørn

15:15: Kaffepause

15:30: Fagsjef Gunnar Grini, Norsk Industri om hva betyr sirkulasjonsøkonomi for vår bransje

16:15: Knut E Sunde (alternativt Sindre Finnes), Norsk Industri om energikrise, innleie-bestemmelser og industripolitikk

16:45: Årsmøte - agenda
- Registrering
- Valg av møteleder og en representant til å undertegne protokollen
- Resultatregnskap, balanse og årsmelding 2020
- Valg av leder, nestleder, styrerepresentanter og valgkomite
- Eventuelt

18:30: Aperitiff

19:00: Festmiddag

Fredag 28. april

10:00: Åpent hus hos HG Media. Etter frokost er det anledning for alle deltakere på vårseminaret og årsmøtet til å besøke HG Media for omvisning.

 

Storformat-fabrikken CopyCat, Billingstad

Veksten i storformatprodukter er noe CopyCat vil være med på. Selskapet har et 1000 kvadratmeter stort produksjonssenter på Billingstad - den største enkeltsatsingen noensinne.

Billingstad betjener alle CopyCats enheter. I de øvrige avdelingene er for eksempel folieringsoppdrag nedskalert og oppdragene blir sendt til Billingstad. CopyCat har etablert en elbilrute som bidrar til levering samme dag. Miljø er viktig! CopyCat er Svanemerket, og har utviklet sine egne etiske retningslinjer.

Like utenfor Oslo

Quality Hotel Leangkollen ligger i Asker, omringet av idyllisk natur og store terrasser med panoramautsikt fra Oslo til Drøbak. Leangkollen er et konferansehotell litt utenom det vanlige, med mektig historie i veggene og beliggenhet i sjarmerende omgivelser preget av skog, eplehager og store terrasser.

Ørneredet

Leangkollen opprinnelig bygd som hytte for Vidkun Quisling under andre verdenskrig og kalt «Ørneredet» etter tysk forbilde. Oppført på husmannsplassen Bråten under Bleiker.

Hytta ble lite brukt under krigen, da den ennå ikke var ferdigstilt og sikret ved krigens slutt. Arkitekten bak det nasjonalromantiske laftebygget på 600 m2 med stor gildehall var Wilhelm Essendrop, som også hadde ansvaret for ombyggingen av den nybarokke Villa Grande på Bygdøy. 

Etter frigjøringen i 1945 ble Leangkollen solgt til Norsk Sjømannsforbund, som brukte det som ferie- og hvilehjem for sjøfolk. Fra 1970 drev forbundet Leangkollen som kurs- og konferansesenter, og etter flere ombygginger og utvidelser av anlegget inngikk de i 1999 en avtale med Choice Hotels om langtidsutleie av hotellet. Hotellet har 98 gjesterom med i alt 156 senger (2008), restaurant, bar, sauna, innendørs svømmebasseng, samt møterom med plass for totalt ca. 650 personer.

Portrett