Medlemsmøte, HMS og IA, Teknobedriftene

Årskonferansen HMS i smelteverk- og støperibransjen

26. apr 2023 til 27. apr 2023 Scandic Hell, Værnes flyplass, Trondheim
5000,- (inkl. middag)
Påmeldingsfrist 1. april 2023

Foto: Tizir Titan.

Vi møtes til to dager med spennende innlegg, gode samtaler og nyttig erfaringsutveksling og ikke minst utdeling av HMS-prisen og forbedringsprisen.

HMS i smelteverk og støperi er et samarbeid mellom partene i industrien. Arbeidsutvalget til HMS i smelteverk og støperi arrangerer årlig denne konferanse for erfaringsdeling, kompetanseheving og nettverksbygging. 
Les mer om HMS-samarbeidet her.

Konferansen er for medlemmer i Norsk Industri

Målgruppen er ledere, verneombud, tillitsvalgte og BHT innenfor smelteverk og støperiindustrien.

Om konferansen

Program 26. april

09.00: Gruppemøter
Gruppemøter for henholdsvis HMS-ledere, Verneombud og BHT-personell. Påmelding via påmeldingsskjema eller ta kontakt med marit.wiik@norskindustri.no.

11.30: Felles lunsj 

12.30: Konferansestart

Dag 1 er temaet sikkerhetskultur, og vi får innlegg fra Equinor, samt fra fabrikksjef Roger Westgård på Eramet Porsgrunn og EHS-Director Leo Cirotzki fra Elkem sammen med sine respektive hovedverneombud.

Etter gruppearbeid med erfaringsutveksling om sikkerhetskultur, avslutter vi dagen med utdelingen av HMS-prisen og Forbedringsprisen med innlegg fra vinnerne.

Program 27. april

Dag 2 starter med et innlegg om forebygging og håndtering av mobbing ved Aker Solution. Deretter får vi høre Glencore Nikkelverk fortelle om prosjektet Dysleksivennlig arbeidsplass, det såkalte "Hanne-prosjektet". Glencore Nikkelverk vil fortelle om hvordan de avdekket at mange ansatte slet med å forstå prosedyrer og å fylle ut SJA-skjema med mer (sikker jobb analyse). Det resulterte i at bedriften startet opp arbeidet med å etablere en til en åpenhetskultur og har gjennom dette iverksatt en rekke tiltak for å kunne hjelpe og tilrettelegge for de sliter med lese- eller skrivevansker. Dette prosjektet skal testes ut i 9 pilotbedrifter i samarbeid med Dysleksi Norge.

Deretter vil Arbeidsmedisinsk avdeling ved Universitetssykehuset i Nord Norge, orientere om Skindeep prosjektet og dele de beste erfaringene fra dette. Etter Arbeidstilsynet gir oss en oppsummering av KOLS-prosjektet samt sier litt om strategi for satsingen i årene fremover, vil Finnfjord AS dele en alvorlig hendelse. Vi avslutter med et innlegg der vi får råd om hvordan bedriftene kan forebygge og håndtere de menneskelige reaksjonene på alvorlige hendelser for å hindre posttraumatisk stress.

Du må selv bestille og betale hotellrom

Vi har reservert rom på hotell Scandic Hell mellom 25.-27 april. For å være sikker på at du får rom bruk bookingkode  BNOR260423 innen 28. mars. Ta kontakt med hotellet på 74844802 eller bestill her.