Kurs, Designindustrien

Kurs i miljødeklarasjoner - EPD

15. feb 2022, kl. 10:00–13:00 Digitalt via Teams
Medlemspris 4000,- (per person)

Foto: Canva

Klimareduksjon produktutviklingen

Mange som tar i bruk EPD-kalkulatoren ved førstegangsbruk lager en miljødeklarasjon for et allerede eksisterende produkt. Materialbruken utgjør ofte det største avtrykket. Det er dermed nyttig å bruke EPD-kalkulatoren for å redusere C02-reduksjoner.

Allerede bruker over 20 medlemsbedrifter EPD. Vi har nettopp inngått et samarbeid med Glamox og utvider nå EPD-generatoren til en egen belysningsdel. – Vi er svært fornøyde med å ha fått Glamox om bord. - Dette viser at etterspørselen etter tallbasert miljødokumentasjon er økende, sier Egil Sundet, bransjesjef.

Medlemsfordel

Bransjeforeningen tilbyr tilgang til EPD som en medlemsfordel. Designindustrien har laget en EPD-software for å forenkle produksjonen av miljødokumentasjon. Vi har et eget formum hvor vi utvikler EPD-kalkulatoren videre. Ta kontakt dersom du ønsker å være med (kontaktdetaljer under).

- Materialer, produksjonsprosesser, energiforbruk og transportinformasjon legges inn i verktøyet og miljødata for produktet genereres. Det gir klimadokumentasjon som kan brukes i produktutvikling, sier Emilie Halland Braathen, fagsjef for bærekraft og kvalitet i Designindustrien.

Ta kontakt med meg hvis du har spørsmål.