Norsk Industri

Innhold

Konferanser og seminar, Teko

Ulldagen 2021

12. okt 2021, kl. 10:00–16:30 Næringslivets Hus Middelthuns gate 27, Oslo
Medlem: gratis Ikke-medlem: 500,- Middag: 750,-
Kan kun brukes i forbindelse med Ulldagen.

Foto: Grethe Ringdal

Ulldagen er en møteplass for aktører i hele verdikjeden for ull fra sauebønder til industriaktører til forskning og annen bruk av ull.

Det er snart to år siden sist og vi har endelig gleden av å invitere til en ny Ulldag 12. oktober! Nytt i år blir at vi har Ulldagen på en tirsdag og at programmet starter allerede kl. 10.00

Vi gleder oss til en dag hvor vi kan lære og la oss inspirere av hverandre. Det blir satt av god tid til mingling og nettverksbygging. Dagen avsluttes, tradisjonen tro, med middag rett over gaten på Tatakii Asian kl. 17.00.

Utdrag av programmet

Vi dykker ned i og nerder rundt norsk ull  
Stein Terje Moen, fagsjef Ull i Norilia snakke om hva som kjennetegner norsk ull og produksjon av ull i Norge. Det blir rikelig med anledning til å både se og ta og lukte på ulike typer ull.

Marion Tviland, leder Ullavdelingen i Norilia, gir et innblikk i resultater fra en forbrukerundersøkelse gjennomført våren 2021 om kjennskap til, kunnskap om og preferanse for norsk ull.

Trender og markedsmuligheter 
Bedriftene får ordet og blant annet skal Christian Lodgaard, Senior Vice President Products & Brands hos møbelprodusenten Flokk snakke om internasjonale muligheter, trender hos kunder/forbrukere og merverdi ved bruk av norsk ull.  

Gunn Anne Vinje Lyngstad skal snakke om utvikling av Lanullva og om sporbarhet og bruk av blockchainteknologi.

Thomas Frodahl, kreativ leder hos Røros Tweed, vil fortelle om Røros Tweed 80 år - en historie om natur og håndverk og hvordan dette gir merverdi og internasjonale markedsmuligheter

Regenerering, resirkulering og gjenbruk 
Kjersti Kviseth, 2025 Design ser nærmere på praktiske muligheter for resirkulering av ull.

Issam Yousef fra Helly Hansen vil gi en oppdatering på forskningsprosjektet Wool Keratin Chemical Recycling hvor man ser på om det er mulig å gjøre lavverdi ull om til høyverdi materialer.

Sau og ull og bruk av utmark i et bærekraftsperspektiv
Yngve Rekdal, seniorrådgiver på NIBIO, vil gi oss et innblikk i hva som kjennetegner norsk utmark og hvordan sauens beiting og bruk av utmark kan bidra til økt bærekraft.

Lise Grøva, forsker på NIBIO, vil gi oss en introduksjon til prosjektet #Amazing Grazing – bærekraftig kjøtt og ull fra sau som beiter i norsk utmark.

Priser:

  • Konferansen inkludert enkel lunsj koster kr 500,-
  • For medlemmer av Teko bransjeforening, presse og foredragsholdere er konferansen gratis. 
  • Middag inklusive drikke på Tatakii Asian Restaurant koster kr 750,- pr person.