Norsk Industri

Innhold

Konferanser og seminar, Designindustrien

Designindustriens bransjedag

24. aug 2021, kl. 12:00–18:00 Næringslivets Hus Middelthunsgt. 27, Oslo
Medlem: 450,- Ikke-medlem: 900,-
Påmeldingsfrist 23. august

Fv.: Anne Kristine Rugland Thulin fra Figgjo AS, Roger Lunde fra Ekornes AS, Jan Christian Vestre fra Vestre AS

Velkommen til Designindustriens Bransjedag 2021.

Dette er noen av temaene vi tar opp på bransjedagen, som etter korona-dvale i fjor, er tilbake i Næringslivets Hus i Oslo. – Jeg gleder meg til å treffe medlemmer og andre som interesserer seg for vår bransje, sier bransjesjef Egil Sundet i Designindustrien. Bransjedagen har vært det største treffet for ledere og kollegaer innen designindustrien. I likhet med tidligere år deles også Norsk Industris Bransjepriser ut, og vi avslutter med mat&mingel i hagen på Næringslivets Hus.  

Bli inspirert av og hør hvordan noen av de dyktige lederne i bransjen arbeider; blant annet Jan Christian Vestre, CEO i Vestre AS, Anne Kristine Rugland Thulin, adm. direktør i Figgjo AS, og Roger Lunde, adm. direktør i Ekornes. På programmet ellers står:

  • Trendbildet post-korona
  • Hvor går markedet?
  • Smelter arbeidsliv og privatliv sammen?
  • Betyr klimamålene noe for din bedrift?
  • Eksportdobling – en ny plan for design- og livsstilindustrien
  • Har vi rammevilkår for vekst i vår industri?

På bransjedagen presenteres for første gang en ny bransjerapport kalt "Strategisk posisjonering for design- og livsstilindustrien". Gjennom hele våren har en gruppe på 15 industribedriftsledere fra møbel, glass- og porselen, tekstil, mote og sport arbeidet med rapporten sammen med Zynk. Rapporten presenterer en ny posisjon for bransjen, strategien videre og en handlingsplan for å oppfylle målet om vekst, særlig på eksport. På bransjedagen inviterer vi til diskusjon av denne rapporten, som vi håper og tror vil bidra positivt for bransjen.

Vekstambisjonen som Designindustrien har, som den nye rapporten gir retning og innhold til, krever at vår industri får rammevilkår på linje med konkurrenter utenfor Norge. Det har vi ikke i dag, sier bransjesjef Sundet.  Det er likevel flere gode eksempler på investeringer i marked og teknologi i vår bransje, som viser at vi kan få det til. Vi har invitert noen viktige næringspolitikere til å delta i en diskusjon om rammevilkårene sammen med oss.