Norsk Industri

Innhold

Norpart Forum inviterer til medlemsmøte med skreddersydd program for bedrifter med leveranser til bilindustri.

Norpart er et bransjefellesskap for bildelindustri i Norge. Forumet administreres av Norsk Industri, og forumets leder er Linda Nyquist-Evenrud (Kongsberg Automotive).

Seminaret er for Norpart-bedrifter og andre bedrifter som opererer mot Automotive Industry og som ønsker å bli kjent med Norpart-nettverket. Vi byr på et spennende program som passer for deg som er bedriftsleder, så vel som medarbeidere som jobber med R&D, sales, marketing og operations. Seminaret er gratis.

Program

10:00  Velkommen ved Norpart Forum leder Linda Nyquist-Evenrud

10:15  Peter Bryntesson (forskningsprogram & Senior Leader & Advisor), fra den svenske Fordonskomponentgruppen

  • Foredrag om de fire megatrendene for automotive industry: Et interaktivt foredrag med tid til diskusjon og spørsmål underveis.

11:15  LUNSJ

12:00  Forskning og innovasjon for bilindustri – på tvers av landegrenser

  • Peter Bryntesson: FFI – det strategiske fordonsforskningsprogrammet FordonsForskning och Innovation. Om leverandørbedriftene og samarbeid i forsknings- og innovasjonsnettverk. FFI er finansiert av svenske Vinnova, og FKG har siden 2015 samarbeidet aktivt med FFI for å mobilisere leverandørindustri
  • Svein Terje Strandlie, adm.dir. Sintef Manufacturing: Introduksjon til norsk satsning med fokus på katapultsenteret MTNC &  produktivitetsspranget.
  • Debatt rundt hvordan norsk bildelindustri kan dra nytte av svenske bilindustri,  og hvordan vi kan jobbe på tvers av landegrenser for å stimulere til flere FoU aktiviteter.

13:15  Status Brexit og USA/Kina/EU tollkrig.

  • Knut Sunde, direktør Norsk Industri, og representanter fra Utenriksdepartementet og Nærings- og handelsdepartementet.
  • Vi følger opp augustmøtet med oppdateringer på situasjonen, og erfaringsutveksling.

14:15  Oppsummering og avrunding ved Linda Nyquist-Evenrud