Innhold

Transport i digitaliseringssporet

Aktuelt

Publisert

Det du ikke får vite om den digitale fremtiden for transport- og logistikkbransjen på årets Transport & Logistikk-konferanse, er neppe verdt å vite. E-handel, digital byggeplasslogistikk og digitalisering av sjømatlogistikk er bare noen av områdene som vil se betydelige utfordringer fremover.

- Alle aktørene innenfor disse områdene håndterer enorme volumer, og må være på rett plass til rett tid. Da er effektive, digitale verktøy nødvendig. Vi har med oss en rekke spennende innledere som har erfaring med de mulighetene som ligger i økt digitalisering i bransjen, forteller prosjektleder Jo Eirik Frøise i Norsk Industri.

Du vil få høre om digitale lastebærere, temperaturovervåking av dagligvarer og hvordan byggeplassene i stadig større grad blir digitalisert. I hvilken retning e-handel og hjemlevering går, og om sjømatnæringens transportbehov som igjen krever digitale grensesnitt, effektiv datautveksling og dokumentdistribusjon.

NSAB 2015

Transport & Logistikk 2018 er stedet for faglig oppdatering for alle i næringen, men også for brukerne. En viktig programpost er oppdateringen på bestemmelsene til NSAB 2015 (Nordiske Speditørers Alminnelige Bestemmelser), grunnlaget for all godstransport i Norge. Advokat Runar Hansen fra Advokatfirmaet Bull & Co AS gjennomgår endringene i bestemmelsene, og en av seniorene innen transportnæringen, Martin Aabak, administrerende direktør for Danske Speditører deler sine erfaringer etter to års bruk av NSAB 2015. Det er Ingebjørg Harto, direktør for NHO Brussels som leder denne sesjonen.