Innhold

På god vei mot Transport & Logistikk 2018

Aktuelt

Publisert

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen bekreftet allerede før jul at han stiller på Transport & Logistikk 2018.

- Det er det som er så spennende med Transport & Logistikk – vi har hvert år over 100 foredragsholdere og paneldeltagere som sier ja til å stille opp, sier prosjektleder Jo Eirik Frøise.

Vi er allerede godt i gang med arbeidet for årets konferanse som går av stabelen 22.-23 oktober på The Qube, Clarion Hotel Oslo Airport. Responsen etter fjorårets konferanse har vært veldig god, med over 40 forslag til både tema og foredragsholdere. 

Stor bursdagsfest

I 2018 fyller konferansen hele 60 år! Dette skal vi selvsagt feire. Festmiddagen vil høyst sannsynlig bli et eneste stort bursdagsselskap.

- Her holder vi kortene tett til brystet enda om hva som skal skje, men jeg gleder meg allerede, sier Frøise.

Stor interesse for utstillingen

- Allerede nå er over 40 prosent av utstillingsplassene revet bort siden vi åpnet for påmeldingen rett før jul. Dette er ganske unikt i forhold til tidligere årene. Nye hovedsponsorer har også kommet til, sier Frøise.

Speakers corner, som var et nytt innslag i fjor, hvor utstillerne kan presentere seg i pausene, blir videreført også i 2018. Tilbakemeldingene fra utstillerne var udelt positive. Populært var også Schenkers "oktoberfest".

- Slike initiativ ønsker vi oss mer av. Utstillere som tar et grep for å skape interesse for sitt produkt er svært positiv for oss som arrangører. Herved er utfordringen til andre utstillere overlevert, sier Frøise.

Nye grep

En jubileumskonferanse er også stedet for å se fremover. Det er viktig at en så stor og viktig konferanse er i stadig endring.

- Litt av filosofien bak utviklingen etter at jeg tok over for 14 år siden har vært at det skal være noe nytt, og endringer og overraskelser underveis, sier Frøise.

Fra å ha vært under 200 deltagere ligger vi nå stabilt på rundt 900 hvert år. Frøise opplyser om at tiltak for å imøtekomme tilbakemeldingene om at konferansen de siste årene har vært alt for mye rettet mot transportutøverne har fungert. Valg av temaer og foredragsholdere skal derfor gjøre konferansen mer attraktiv for vareeiere og transportører. Blant annet vil to av sporene begge dager være dedikert transportkjøpere og vareeiere. 

Andre grep vi gjør er å se på hvordan vi avvikler den politiske debatten, som vanligvis har avsluttet konferansen. Hvem vet, kanskje dukker debatten opp på dag en og vi får en ny topp avslutning på konferansen? Dette er spørsmål vi skal avgjøre i løpet av januar. For å få et godt program på bordet er vi avhengig av å planlegge god tid i forveien. Dette gjelder også hos oss.

Vi gleder oss til årets konferanse!

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!