Kampanje for konserveringsmidler

Aktuelt, Maling og lakk

Publisert

CEPE iverksetter en kampanje på sosiale medier for å skape oppmerksomhet rundt bransjens bekymring for tilgjengeligheten av konserveringsmidler og om hvor for disse er nødvendige i maling.

Maling & Lakkindustriens Forbund støtter kampanjen som starter i uke 8, 2022. 

Produsenter av maling, trykkfarger og hobbyfarger, men også lim og fugemasse kjenner til det kritiske behovet for konserveringsmidler i vannbaserte produkter. Konserveringsmidlene sikrer de vannbaserte produktenes funksjonalitet og holdbarhet. Både produktet selv og materialer som behandles med disse produktene, beskyttes og får forlenget levetid. Konserveringsmidler er avgjørende for å redusere avfallsmengder og ressursforbruk.

Antallet anvendelige og godkjente konserveringsmidler har vært synkende gjennom de siste årene og er nå på et kritisk nivå i hele EU/EØS. Dette har negative konsekvenser for industriens muligheter til å levere vannbaserte produkter av god kvalitet og virker negativt på et grønnere Europa. Derfor iverksettes nå en offentlig kampanje. Vi håper at mange vil følge kampanjen og delta aktivt i sosiale medier med oppslag eller dele og like oppslag fra CEPE.

Les mer og følg CEPEs kampanje her