Velkommen til årets viktigste møteplass!

Av industri - for industri

Innhold

Under dyna med en lommelykt og tegneserie

Publisert

Blid mann

Hans Erik Vatne er teknologidirektør (CTO) i Norsk Hydro og leder Hydros Corporate Technology Office. Han er også leder av ekspertgruppen for produktutvikling i Prosess21.

Nestemann ut i vår julekalender er Hans Erik Vatne, teknologidirektør i Norsk Hydro og leder av ekspertgruppen for produktutvikling i Prosess21.

Hans Erik vil presentere resultater og ny innsikt utarbeidet av ekspertgruppen for produktutvikling i Prosess21, norsk prosessindustris strategiarbeid med mål om reduserte utslipp og økt verdiskaping. Arbeidet tar for seg beste praksis og trender innen produktutvikling, inkludert digitale tjenesteelementer. Fokus på bærekraft, grønnere produkter, utnyttelse av digitale verktøy, industrisamarbeid og branding av norske produkter innebærer en betydelig mulighet for økt verdiskaping innen norsk prosessindustri, og han vil også beskrive en del konkrete muligheter for nye produkter og industriutvikling basert på kompetansen til prosessindustrien og trender som elektrifisering og bærekraftsfokus.

Er det noen julegave du husker spesielt?

Som så mange i Norge har jeg det så godt at det ikke er de flotte og dyre gavene jeg husker, men mer de hjemmelagde gavene fra kjempestolte barn. En av mine fineste julegaveopplevelser var en tegneseriebok om et fotballag jeg fikk ikke lenge etter jeg hadde lært å lese. Å ligge under dyna og lese den med en lommelykt, som også var en julegave, var en stor og spennende opplevelse.

Har du en julehilsen du ønsker vi skal formidle?

Husk at vi som forbrukere alle har en stor makt til å påvirke utviklingen i en bærekraftig retning gjennom de valgene vi gjør når det gjelder om vi skal kjøpe noe, og isåfall hva vi kjøper.

Hvor pleier du vanligvis å feire jul?

Vi har den familietradisjonen at vi feirer jul annethvert år sammen med min familie og konas familie. I år er det Lillesand hos svigers.