Av industri – for industri

Velkommen til årets viktigste møteplass!

Innhold

Stor katapult-interesse

Næringsminister Monica Mæland beskriver Norsk katapult som «næringslivets sløydsaler». Her sammen med Sivas administrerende direktør Espen Susegg. Foto: NFD

Næringsminister Monica Mæland beskriver Norsk katapult som «næringslivets sløydsaler». Her sammen med Sivas administrerende direktør Espen Susegg. Foto: NFD

38 næringsmiljø fra hele landet har søkt Siva om opptak i den nye ordningen Norsk katapult. Kandidatene representerer et mangfold av bransjer.

Regjeringen har satt av 50 millioner til etablering av testsentre for små og mellomstore bedrifter, slik at nye løsninger kan testes i industriell skala. Næringslivet har vist stor interesse for ordningen, og da fristen gikk ut hadde Sivas administrerende direktør Espen Susegg en formidabel søknadsbunke på sitt bord.

– Dette er spennende og et godt utgangspunkt for ordningen. Kandidatene er til dels svært forskjellige og representerer derfor et mangfold. Nå gleder vi oss til å gå gjennom søknadene og velge ut hvem vi ønsker å gå videre med. Vi er avhengig av å holde tempo i prosessen, og ting vil gå raskt, sier Susegg.

– Da vi jobbet frem katapultordningen med regjeringen, var det ut fra intensjonen om at dette ville treffe industrien bredt. Det er derfor svært gledelig å se den fantastiske responsen. Det er stor vilje blant norske bedrifter til å jobbe sammen i katapultsentre. Dette viser med all tydelighet at neste års statsbudsjett bør ha mer penger til dette utviklingsformålet, sier direktør i Norsk Industri, Knut E. Sunde.

> Les mer her (siva.no)

Espen Susegg til Industri Futurum

Sivas administrerende direktør kommer til seminaret Manufacturing Futurum 21. november for å fortelle mer om Norsk Katapult. I tillegg vil han fortelle mer om katapultene i helseindustrien på Helseindustrikonferansen 20. november.