Velkommen til årets viktigste industrielle møteplass!

Innhold

Statsminister Erna Solberg til Industri Futurum

Aktuelt, Nyhet

Publisert

Statsminister Erna Solberg. Foto: Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor

Statsminister Erna Solberg. Foto: Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor

Statsminister Erna Solberg har bekreftet at hun kommer til høstens store Norsk Industri-konferanse – Industri Futurum.

– Vi gleder oss over at statsministeren kommer og ser frem til å høre henne snakke om Norge i omstilling. Statsminister Erna Solberg har levert den første Industrimeldingen på mer enn 30 år. Hun har gjennom sin tid som regjeringssjef vist det produktive næringslivet stor interesse, med utallige besøk hos industribedrifter i ulike deler av landet. Nå vet vi at Norge skal omstilles og bli et lavutslippssamfunn og denne prosessen vil kreve mye også av norsk industri. Jeg legger til grunn at Erna Solberg vil ta opp temaer knyttet til disse utfordringene når hun kommer til konferansen, sier adm. dir. Stein Lier-Hansen i Norsk Industri.

Statsministeren gjester Industri Futurum mandag 20. november. Dagen etter kommer næringsministeren. Det blir også spennende, mener Stein Lier-Hansen:

– Næringsminister Monica Mæland førte Industrimeldingen i pennen. Det er også hun som nå har kommet opp med pengene til de to første industrikatapultene, lagt til henholdsvis Sørlandet og Raufoss. Disse katapultene er sterkt ønsket av industrien over det ganske land, fordi de gir oss muligheten til å tette gapet mellom teoretisk tilnærming i forskningen og hva som er praktisk gjennomførbart i bedriftene. Vi tror at katapultene blir spredningsaktører for læring mellom bedriftene og inn i andre kompetansemiljøer.