Velkommen til årets viktigste industrielle møteplass!

Innhold

Prisdryss på Industri Futurum

Aktuelt, Nyhet

Publisert

Årets teknologileder: Svein Richard Brandtzæg, Hydro. Foto: Mathias Klingenberg

Årets teknologileder: Svein Richard Brandtzæg, Hydro. Foto: Mathias Klingenberg

Under Industri Futurum ble tre priser delt ut. Blant disse var Årets teknologileder, som gikk til konsernsjef i Hydro, Svein Richard Brandtzæg.

Brandtzæg fikk prisen med bakgrunn både i selskapets oppnådde økonomiske resultater og deres miljøambisjoner.

Prisene deles ut av Teknisk Ukeblad hvert år.

– Brandtzæg har 30 års erfaring fra Hydro og ble konsernsjef i 2009, mens finanskrisen skapte problemer for industri og handel. Hydro ble loset gjennom krisetider og har samtidig ekspandert internasjonalt. Nå er Hydro verdensledende, sa adm. dir. og ansvarlig redaktør i TU, Jan M. Moberg.

> Les mer her

I tillegg ble Norwegian Tech Awards og Årets hederspris delt ut.

Førstnevnte gikk til Thermo Fisher Scientific. Selskapet på Lillestrøm har videreutviklet teknologi som i sin tid ble en av de viktigste norske oppfinnelsene gjennom tidene, John Ugelstads monodisperse partikler (plastkuler). Ørsmå polymerkuler av helt lik størrelse som ingen trodde det var mulig å produsere på jorden under innflytelse av gravitasjon. Ugelstad klarte det og det ble opphavet til nye norske produkter og norsk industri som lever i beste velgående.

> Les mer her

Årets hederspris gikk til Dr.philos. Gisle Bjøntegaard. Det er et faktum at få, om noen andre nordmenn, har skapt noe som berører så mange på jorden daglig som Gisle Bjøntegaard. Alle som ser på TV, på YouTube, på Blu-Ray, eller som videokommuniserer, bruker programvare han har bidratt sterkt til.

> Les mer her

Vi gratulerer alle prisvinnere!