Velkommen til årets viktigste industrielle møteplass!

Innhold

Maskinskatt-applaus for Erna

Aktuelt, Nyhet

Publisert

Statsminister Erna Solberg snakket til en fullsatt sal

Statsminister Erna Solberg snakket til en fullsatt sal under Industri Futurum 2017. FOTO: Norsk Industri.

- Vi må ha et konkurransedyktig skattesystem. Det er usunt å beskatte innsatsfaktorene i næringslivet.

Beskatter vi maskiner og utstyr, blir det mindre av det, sa statsminister Erna Solberg til applaus fra 1100 industrirepresentanter på årets Industri Futurum. Maskinskatten er fremdeles til behandling i Stortinget.

- Jeg er usikker på hvordan det går med denne saken, og er bekymret akkurat nå, sa Solberg. Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre er for, Kristelig Folkeparti sitter fortsatt på gjerdet.

Statsministeren tok i sitt innlegg opp de større linjene i omstillingen Norge står overfor. Det er viktig å skape nye arbeidsplasser, oppfylle klimakravene fra Paris, sikre sosial bærekraft og kvalifisere folk til de nye jobbene.

- Vi er helt avhengig av å ha næringslivet og industrien med oss. Det blir mindre bidrag fra olje og gass-sektoren. Veksten må overføres til annen virksomhet. Vi stor foran store teknologiskift. Det er nå det begynner, sa hun.

Statsminister fremholdt at vi må få flere i jobb, kvalifisere flere for fremtiden og modernisere offentlig sektor. Norge har gode forutsetninger for å lykkes. - Vi har en industrihistorie som bygger på naturressurser og en kultur for å lære av hverandre. Vi er godt digitalt utviklet. Det er godt å se løftet i forskning og utvikling. Vi har brutt gjennom 2 prosent-taket.  Automatisering og digitalisering vil skape mange nye muligheter. Vi har et stort potensial, sa Erna Solberg.

> Se bilder fra konferansen

Erna Solberg tok seg tid til å besøke flere av utstillerne under Industri Futurum. FOTO: Norsk Industri.