Velkommen til årets viktigste industrielle møteplass!

Innhold

Kjemikaliedagene: I skisporet og smørebua

Aktuelt

Publisert

Fagsjef i Norsk Industri, Cecilie Skarning, er klar for nok en utgave av Kjemikaliedagene i november.

Fagsjef i Norsk Industri, Cecilie Skarning, er klar for nok en utgave av Kjemikaliedagene i november.

Hva gjør Swix, STAMI og Skiforbundet for at smøreteamet blir minst mulig eksponert for farlige kjemikalier?

Situasjonen for landets toppsmørere har lenge vært på agendaen – nå blir det også tema under Kjemikaliedagene 20.-21. november, en del av den store møteplassen Industri Futurum.

Om adm. direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri og avdelingsdirektør Marit Kjeldby i Miljødirektoratet finner kjemien i sofasamtalen som innleder de stadig mer populære Kjemikaliedagene, får tiden vise. Temaet er utviklingen for rammevilkår og regelverk i bransjen.

Fagsjef Cecilie Skarning i Norsk Industri har arrangert denne konferansen i 22 år som samler rundt 200 deltagere.

- Vi legger vekt på at Kjemikaliedagene skal være matnyttig for deltagerne. Derfor satser vi på flere gode, konkrete bedriftseksempler. Skismurning og kjemikalier er ett av dem. Hvordan Lilleborg arbeider med å redusere miljøpåvirkningen av renholdsmidler i sprayform er et annet. Felles utgangspunkt er helse og miljø, sier Cecilie.

Et annet spennende tema er mor/barnundersøkelsen med fokus på miljøgifter. Gro Dehli Villanger fra Folkehelsa tar for seg resultatene fra undersøkelsen og hvordan den skal følges opp.

- Vi har en del programposter som tradisjonelt hører med på disse dagene, men vi er opptatt av aktuelle utfordringer for samfunnet og vår industri. Blant annet har vi satt på dagsorden plastforurensningen. Det er et viktig område å skaffe seg kunnskap om, sier Skarning.

> Se hele programmet