Årets viktigste industrielle happening - digital konferanse

Av industri - for industri

Hvilke støtteordninger finnes innen forskning og innovasjon?

FoUI

Det finnes mange muligheter for bedrifter til å skaffe støtte til forskning og innovasjon, og til å koble seg på nettverk. Lurer du på hvordan du finner frem?

På Industri Futurum har vi viet en hel sesjon til virkemiddelapparatet. Denne finner sted tirsdag 20. november kl. 09.15. Du får treffe folk fra flere av Norges største aktører, som vil prøve å gi deg svar på hvordan man finner fram og hvordan man bruker de virkemidlene som finnes.

Vi setter også fokus på hvordan samarbeid kan gi flere innovasjonsvinnere i industrien.

- Vi har blant annet samlet representanter fra Forskningsrådet, SIVA, Enova og Innovasjon Norge til en tankesmie om hvordan virkemiddelaktørene kan jobbe sammen for å få mer innovasjonskraft ut av verktøykassen, sier fagsjef Katrine Vinnes i Norsk Industri.

Du møter Anne Kjersti Fahlvik (Norges Forskingsråd), Gaute Moldestad (SIVA), Ståle Kvernrød (Enova SF) og Mona Skaret (Innovasjon Norge).

Artikkelen fortsetter under videoen.

Kræsjkurs i virkemidler

I tillegg til tankesmien vil deltakerne få et kræsjkurs i FoUI-virkemidler for industrien. Her møter du Ottar Henriksen, universitetslektor og leder fagenhet Gjøvik, Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse, NTNU og Helene Falch Fladmark, daglig leder, NCE Eyde.

- For å lykkes i å utvikle industrien må man ofte ha hjelp av de virkemidlene som finnes, både i Norge og i EU. I denne sesjonen vil du lære mer om hvordan virkemidlene fungerer, og når du bruker hvilke virkemidler, sier Henriksen.

På sesjonen får du også høre om Digital21s anbefalinger og om det nye Lean-programmet Produktivitetsspranget.