Av industri – for industri

Velkommen til årets viktigste møteplass!

Innhold

Det er ett sted du bør være i høst, hvis du vil få med deg hva som skjer i industrien

Aktuelt, Nyhet, Teknobedriftene, Designrommet

Publisert

Landbasert kontrollsenter hos Rolls-Royce. Illustrasjon: Rolls-Royce

Landbasert kontrollsenter hos Rolls-Royce. Illustrasjon: Rolls-Royce

Det er ikke alltid lett å vite hvilken vei utviklingen går, hvilke verktøy man trenger, eller hva det neste store er. Heldigvis finnes det en møteplass der alt dette kan diskuteres på tvers av interesseområder, stilling og bakgrunn.

– Industrifolk lærer best av andre industrifolk. Det finnes mange digitaliseringskonferanser, men der er det en del tomprat. Det folk trenger å høre er hvordan ting fungerer i praksis og hvor langt bransjen har kommet. De vil ikke bare høre hva som er teoretisk mulig, men hva som er blitt erfart, på godt og vondt, sier Knut E. Sunde, direktør i Norsk Industri.

Hans erfaring er at mange bedrifter møter likesinnede, kolleger og konkurrenter på sine egne bransjekonferanser. Det fører til at erfaringene utveksles kun innad i bransjen, enten det er olje, maritim sektor eller for den saks skyld møbelindustrien.

– Når man snakker om digitalisering, er det langt fra gitt at du skal hente impulser fra din egen bransje. Du burde hente impulser fra andre industrier som også er konkurranseutsatt. Der tror jeg Industri Futurum treffer en nisje i markedet. De beste aktørene i Norge vil lære av de andre beste aktørene i Norge, andre som driver med skikkelig realindustri og er konkurranseutsatt, forteller Knut E. Sunde.

> Les mer her (tu.no)

Artikkelen er et sponset samarbeid med Teknisk Ukeblad.