Innhold

På innsiden av Brexit forhandlingene

Aktuelt

Publisert

Industri 2019 er glede for å få bekreftet at Georg Riekeles er klar for konferansen den 29. og 30. oktober. Georg Riekeles er den norske rådgiveren til EUs Brexit sjefforhandler Michel Barnier.

Brexit er en av de største utfordringene i EUs historie. I over to år har Michel Barnier ledet EUs arbeid med å forhandle med Storbritannia. En av Barniers nærmeste rådgivere er nordmannen Georg Riekeles, som følger med ham på reisene til EUs medlemsland.

I et intervju til NRK har Barniers utalt følgende; - Georg har vært med meg i mer enn ti år. Jeg traff ham da han fortsatt var student og jeg ga et foredrag på Scienes Po på Sorbonne Universitetet i Paris, sier Barnier.

Barnier ble imponert over intelligensen til den unge statsviteren fra Oslo.

Georg Riekeles kommer til Industri 2019. Foto: Georg Riekeles

- Han stilte meg et meget tøft spørsmål. Jeg svarte og sa «kom og ta en øl etterpå». Siden har han fulgt meg. Nå som nøkkelperson i laget mitt, som politisk og diplomatisk rådgiver, sier Barnier.

Om Georg Riekeles
Diplomatic adviser, Taskforce negotiations with UK, European Commission. Født i 1981, fra Oslo, Studier i Tromsø, London og Paris. Bor nå i Brussel hvor han jobber for EU-kommisjonen. Kom fra militærtjeneste på Fosen til London hvor han ble pirret av den stadige britiske "EU-sutringen" til å interessere meg i Europa-spørsmål. Han uttaler om dette "Har siden drukket meg full på prosjektet, med både fransk vin og belgisk øl. Som ofte dagen derpå ser jeg både positive og negative sider ved gildet, men tenker det er morsommere å være med på dansen enn å sitte og glo fra utsiden".