Innhold

Alle artikler

 1. Aktuelt

  Hvordan er det å være prosessingeniør ved Alcoa Mosjøen?

  Nina Helene er 28 år, og har vært prosessingeniør ved Alcoa Mosjøen i 3,5 år. Hun stortrives på arbeidsplassen. Hør mer om dette på Industri2018!

 2. Aktuelt, Nyhet, Aluminium, Materialrommet

  Helhetlig infrastruktursatsing avgjørende for vekst

  – For å få til vekst i vår nordlige landsdel må det tilrettelegges for etablering av flere arbeidsplasser i privat sektor og da særlig landbasert industri. Satsning på infrastruktur er viktig. Vi trenger blant annet en storflyplass på Helgeland, sier Arve Ulriksen, direktør for Mo Industripark AS (MIP AS).

 3. Aktuelt, Nyhet

  CNN-Quest er klar for Norge

  Det er duket for et meget spennende møte mellom CNN-stjernen Richard Quest og finansminister Siv Jensen. Arenaen er Industri 2018 i Bodø 26. og 27. september.

 4. Aktuelt

  Innsyn i vår felles sparekonto

  Visesentralbanksjef i Norges Bank, Egil Matsen kommer til Industri 2018 for å fortelle om hvordan Norges Bank Investment Management tar vare på formuen vår.

 5. Aktuelt

  Myter og sannheter om datasenteretableringen på Mo

  I kjølvannet av nyheten om datasenteretableringen på Mo lurer mange på samfunnsnytten knyttet til dette. Adm. dir. i Mo Indstripark, Arve Ulriksen mener den gir Rana-industrien og Nordland enda flere bein å stå på og at debatten så langt er lite nyansert. Les hans kronikk.

 6. Aktuelt

  Internasjonal gigant etablerer Norges største datasenter i Mo Industripark

  Bitfury, et av verdens ledende teknologiselskap innen blokkjedeteknologi, velger Mo i Rana for etablering av sitt nye energieffektive datasenter og investerer rundt 274 millioner kroner (35 millioner USD) i infrastruktur knyttet til datasenteret.

 7. Aktuelt

  Energigjenvinningsanlegg besluttet på Elkem Salten

  Salten Energigjenvinning AS, som er et partnerskap mellom Elkem ASA og Kvitebjørn Energi, har besluttet bygging av et energigjenvinningsanlegg på Elkem Salten i Nordland. 28 prosent av verkets energiforbruk ventes gjenvunnet.

 8. Aktuelt

  Næringsministeren klar for Industri 2018

  - En av mine aller viktigste oppgaver er å vinne hjerter for viktigheten av forskning, utvikling og innovasjon, sier næringsminister Torbjørn Røe som kommer til Industri 2018.

 9. Aktuelt

  Innspill til Prosess21

  Prosess21 er et viktig initiativ for prosessindustrien. Leder av styringsgruppen Håvard Moe, konserndirektør for teknologi i Elkem kommer til Industri 2018, for å fortelle om arbeidet og bakgrunnen for Prosess 21.

 10. Aktuelt

  Karbonfangst og -lagring kan gi titusenvis av arbeidsplasser

  Satsing på CO2-håndtering vil kunne gi industrielle mulighetene frem mot 2030 og 2050 viser studier, blant annet gjennom etablering av fullskalaprosjekt for CCS i Norge. Lagring av CO2 er tema når Shell UK kommer til Industri 2018 for å fortelle om deres arbeid.