EPS-foreningen

En bransjeforening i Norsk Industri

EPS-foreningens nye prosjektleder

Publisert

To personer smiler til kamera

Kine Bugge Halvorsen og Bengt Bøyesen. Foto: Norsk Industri

Fra 1. april 2023 er Kine Bugge Halvorsen EPS-foreningens nye prosjektleder. Kine har tidligere jobbet som seniorrådgiver i NordForsk, hvor hun var leder for Samfunnssikkerhetsprogrammet. Hun vil ha en delt rolle mellom EPS-foreningen og Plastretur AS.

- Jeg syns det er veldig spennende å ta fatt på rollen som ny prosjektleder for EPS-foreningen. Jeg opplever at EPS bransjen er en sektor med mye innovativt arbeid innenfor sirkulær økonomi, bærekraft og gjenvinning, og det gleder jeg meg til å bli en del av, sier Kine Bugge Halvorsen.

I EPS-foreningen vil hun arbeide for økt kunnskap og riktig bruk av EPS, ofte kalt isopor, og XPS. I Plastretur vil hun være ansvarlig for videreutvikling av handlingsplaner for fagområdene EPS og landbruksplast.

- EPS er et svært allsidig produkt som blir brukt til alt fra å sikre holdbarheten på matprodukter, sikre varer under transport eller isolere hus. Materialet bidrar til å redusere matsvinn og senke energiforbruk, som igjen betyr at det gir viktige miljømessige gevinster, sier Kine.

- EPS er et materiale som egner seg svært godt til materialgjenvinning i og med at det er 100% resirkulerbart. Jeg ønsker å jobbe med EPS som et materiale med en viktig funksjon i en mer sirkulær og energieffektiv fremtid, og ser frem til å ta fatt på denne oppgaven, legger hun til.

EPS-foreningens Bengt Bøyesen, har hatt et helt arbeidsliv i EPS-bransjen og går nå av med pensjon. De siste årene har den tidligere bedriftslederen vært seniorrådgiver i EPS-foreningen, og jobbet tett mot både byggebransjen, industri og havbruk for effektiv isolering av bygg og trygg transport av varer og mat.

Bøyesen sier at han er takknemlig for å ha fått jobbe så mange år med interessante oppgaver i bransjer som er viktige for Norges verdiskapning. Samtidig har han hatt gleden av å jobbe sammen med engasjerte og flinke medarbeidere i de ulike bedriftene.

Portrett av Kine