Norsk Industri

Innhold

Budsjettlekkasje: Ytterligere fem millioner til modulbasert fagskoleutdanning

Aktuelt, Nyhet, Kompetanse, Statsbudsjettet

Publisert

Erna Solberg på Industrikonferansen 2019.

Erna Solberg på Industrikonferansen 2019. Foto: Norsk Industri

Under et besøk på Fagskolen i Ålesund kunne Statsminister Erna Solberg 3. september avsløre at det kommer fem friske millioner til etterutdanning av fagarbeidere i industri og byggenæring. Midlene går blant annet til styrking av Industrifagskolen.

Industrifagskolen starter høsten 2019 ved fem ulike fagskoler. Til sammen vil det i år være 13 klasser der 300 industriarbeidere får skreddersydd etterutdanning for sin bransje.

– Fem millioner er en kjærkommen styrking av Industrifagskolen som vil gi flere mulighet til å ta etterutdanning. Styrking av tilbudet er et konkret verktøy for å sikre konkurransekraft og omstillingsevne, både for den enkelte arbeidstaker og for industribedriftene sier fagsjef for kompetanse Kjetil Tvedt i Norsk Industri.

Statsministeren var full av lovord om det nye utdanningsløpet:

– Ålesund var et av de første bransjeprogrammene som ble etablert. Vi vil ha flere. Dette er framtidas modell for å sørge for at folk ikke ramler ut av arbeidslivet. Korte kurs som gjør at du kan kombinere det med jobb, sa Solberg.

Industrifagskolen består av ulike moduler utviklet lokalt i samarbeid mellom bedrift, tillitsvalgte og fagskolen. I tillegg tilbyr flere av fagskolene undervisning der industrien er, noe som senker terskelen for å delta. Norsk Industri har signalisert at det er mulig å tilby Industrifagskolen til 1000 industriarbeidere i 2020, men da trengs det ytterligere styrking av bevilgningene.

– Interessen er svært stor fra bransjer, medlemsbedrifter og regioner som ønsker å etablere et Industrifagskoletilbud. Vi ønsker om mulig at alle de tekniske fagskolene skal få anledning til å starte opp minst en modul gjennom Industrifagskolen i 2020, sier Tvedt.

> Les mer om Industrifagskolen