Norsk Industri

Innhold

Rigget for morgendagens utfordringer

Aktuelt, Nyhet, Olje og gass, Økonomi

Publisert

Peregrino II-modulene hos Nymo. Foto: Nymo

Peregrino II-modulene hos Nymo. Foto: Nymo

I Konjunkturrapporten 2019 har vi presentert en rekke gode historier fra våre medlemsbedrifter. I tiden fremover vil vi presentere disse. Her kan du lese mer om Nymo!

Nymo er et offshoreverft lokalisert på Sørlandet som leverer totalprosjekter (EPC) til den globale olje- og gassindustrien. Nymo med sine 230 ansatte har vært eid av Ugland-familien i Grimstad i mer enn 60 år. Det startet med skipsreparasjoner, men allerede før det ble funnet olje på norsk sokkel, engasjerte Nymo seg i offshoreoppdrag med ombygging av riggen Ocean Prince for engelsk sektor i 1966. Nymo leverer i dag et bredt spekter av moduler og produkter til olje- og gassplattformer og rigger, men har spesiell kompetanse og erfaring med EPC-leveranse av boreanlegg, samt fabrikasjon av undervannsanlegg.

Strategisk samarbeid med teknologibedrifter har også vært avgjørende for Nymos posisjon i det globale markedet. Sammen med leverandørene av boreutstyr i Kristiansand har Nymo levert en rekke boremoduler til rigger og faste installasjoner.

Med sine gode posisjoner i markedet har Nymo kommet seg greit gjennom bølgedalen for olje- og gassindustrien. I perioden 2015-2018 har Nymo gjennomført store prosjekter, som boreanlegget til Johan Sverdrup, levert i september 2017, og bore- og mud-moduler til Peregrino II (Brasil), levert i juli 2018.

Med høyt norsk kostnadsnivå har Nymo samme utfordring som store deler av den norske industrien. Konkurransekraften må styrkes og teknologiinnholdet i leveransene må høynes. For å møte denne utfordringen har Nymo styrket arbeidet med innovasjon og prosessutvikling. Vårt hovedfokus er rettet mot sømløs, digital prosjektgjennomføring. Videre investeres det tungt i ny teknologi innen designverktøy, og produksjonsutstyr. Målsettingen er å redusere timeforbruket i prosjektene med 30 prosent.

Samarbeid med eksisterende teknologipartnere og etablering av nye allianser bidrar til å løfte Nymo i verdikjeden. Løsningen for Nymo er sømløs digital gjennomføring av teknologiprosjekter. Vi tror at kombinasjonen av lang erfaring, omstillingsevne og ny teknologi vil sikre at Nymo er godt rigget for morgendagens utfordringer.