Norsk Industri

Innhold

Hapro Electronics - et industrieventyr

Aktuelt, Nyhet, Økonomi

Publisert

Foto: Hapro

Foto: Hapro

I Konjunkturrapporten 2019 har vi presentert en rekke gode historier fra våre medlemsbedrifter. I tiden fremover vil vi presentere disse. Her kan du lese mer om Hapro Electronics!

Hapro Electronics AS er en av Norges ledende produsenter innenfor elektronikk og mekatronikk. Med høyteknologisk utstyr og ekspertisen hos de ansatte møter Hadelandsbedriften kundenes høye forventninger i internasjonalt krevende bransjer.

Størst på telecom

Helt fra starten i 1973 har Hapros virksomhet vært knyttet til produksjon av industriell elektronikk og arbeidsinkludering. Industrieventyret begynte med et produksjonssamarbeid med Tandberg Radio, og selskapet har siden den gang hatt flest kunder innenfor telecombransjen. I de største livesendingene, som eksempelvis OL-sendinger, er det produkter produsert på Hapro som sørger for at bildene blir distribuert til TV-skjermene verden over.

Som en kontraktsprodusent har Hapro Electronics opplevd oppturer og nedturer. 2011 ble et toppår med omsetning over en milliard kroner. Da en betydelig kunde flagget produksjonen ut av Norge, gav det noen tunge år omsetningsmessig. Parallelt satset Hapro Electronics innenfor forsvarssegmentet og ble AQAP-godkjent. Satsningen har gitt Hapro Electronics et solid bein å stå på, med langsiktige horisonter med kunder som vil ha en norsk produksjonspartner.

Et annet satsningsområde for Hapro Electronics er offshore- og subseamarkedet. Ved å kombinere kunnskapen om elektronikk, høyt fokus på kvalitet og viljen til å investere i riktig utstyr og kompetanse så har Hapro Electronics også her opparbeidet seg solid kunnskap og erfaring. Produkter produsert på Hapro opererer på havbunnen i alle verdensdeler, i tillegg sammenstiller bedriften EX-godkjente produkter på vegne av kunde, slik som en smarttelefon som kan benyttes på oljeplattformer.

– Vi skal fortsette å utvikle mennesker for å alltid ha best mulig kompetanse. Automatisering og digitalisering skal intensiveres da vi opplever en stadig hardere global konkurranse. Kontinuerlig forbedring ved bruk av lean arbeidssett og metoder skal bli en naturlig del av vår virksomhet. Høy leveringspresisjon, rett kvalitet og disiplin i alle ledd i verdikjeden blir avgjørende - og vi skal trene hver dag på å gjøre både kunder og eiere enda mer tilfreds, sier adm. dir. Tor Asak Giæver.