Norsk Industri

Innhold

Trygg kjemikaliehverdag

Aktuelt, Miljø

Publisert

Ola Elvestuen besøkte Kjemikaliedagene. Foto: Norsk Industri.

Norsk Industri har gitt innspill til handlingsplanen for helse og miljøfarlige kjemikalier. For industrien er det viktig med et globalt og europeisk fokus. Vi mener også at begrepet "Giftfri hverdag" må erstattes med "Trygg kjemikaliehverdag".

Innspill til Miljødirektoratet

Når det gjelder nasjonalt kjemikaliearbeid, har Norsk Industri gitt innspill til den kommende handlingsplanen for helse og miljøfarlige kjemikalier. For industrien er det viktig med et globalt og europeisk fokus. Vi mener også at begrepet "Giftfri hverdag" må erstattes med "Trygg kjemikaliehverdag". Dette fikk langt på vei støtte fra daværende klima- og miljøminister Ola Elvestuen! Han la også vekt på at fokus på kjemikaliearbeidet må være globalt og europeisk. Han viste til en rekke initiativer Norge har tatt på dette området.

> Last ned innspill til Handlingsplan for en giftfri hverdag

Kjemikaliedagene 2020 - starten på et nytt 10-år!

Fagsjef Cecilie R-F Skarning åpnet Kjemikaliedagene som fant sted 22.-23. januar. Hun la vekt på en rekke initiativer fra EU som vil komme de neste årene. Desember 2019 la EU Kommisjonen fram sin " Green Deal". Denne vil medføre en rekke initiativer på både klima- og kjemikalieområdet. De vil også legge fram en helt ny kjemikaliestrategi innen sommeren. Det arbeidet med " Zero- Pollution actionplan" som kommer i 2021 og REACH regelverket skal revideres innen 2022. Det er også en pågående høring om hormonforstyrrende stoffer. REACH forordningen grenser inn mot en rekke andre områder som avfall, arbeidsmiljø og sirkulær økonomi.

Under: Tre av foredragsholderne under Kjemikaliedagene 2020.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!