Norsk Industri

Innhold

Miljø og industri i skjønn harmoni

Aktuelt, Miljø

Publisert

Med over 150 påmeldte var det duket for en god start på årets Miljøforum, som Norsk Industri arrangerte i samarbeid med Miljødirektoratet.

Miljøforum 2016 ble åpnet av direktør for energi- og miljøavdelingen i Norsk Industri, Ole Børge Yttredal, som presenterte Veikart for prosessindustrien. Norsk industri er verdensledende, og industrien har for lengst startet løpet mot lavutslippssamfunnet.

- Det har vært et veldig godt samarbeid mellom oss og bedriftene på dette veikartet. Dette samarbeidet har vært veldig viktig for at veikartet har blitt så vellykket, sier Yttredal.

Deretter var det tid for samtale mellom Yttredal og direktør for Miljødirektoratet, Ellen Hambro.

- Veikartet viser at industrien er foroverlent og jobber godt med forbedringer. Det er utrolig bra at dere er så ambsiøse, sa Hambro henvendt til industrien.

Arbeidet med grønn konkurransekraft

Også Idar Kreutzer fra Ekspertutvalget for grønn konkurransekraft var tilstede. Ekspertutvalget skal legge frem en rapport for regjeringen 28. oktober, og kunne fortelle litt om arbeidet rundt denne. Også han trakk frem veikartet i sin presentasjon.

- Vi har fått lagt frem elleve veikart, og av disse er Veikartet for prosessindustrien det mest ambisiøse, akkurat der det skal være. Vi er svært takknemlig for jobben som er gjort rundt dette, sa han begeistret.

Ekspertutvalget skal ha fokus på følgende i sin rapport:

  • Næringens egne forbedringsprosesser og initiativ
  • Generelle rammebetingelser
  • Spesifikke tiltak
    • Kraftavtaler
    • Risikoavlastning
    • Støtte til FoU
Spennende program

Deltagerne på Miljøforum 2016 fikk se og høre mye spennende, blant annet om miljørisikovurdering, diffuse utslipp, vannforskriften og sirkulærøkonomi.