Norsk Industri

Innhold

Hydro dobler på Husnes

Aktuelt, Nyhet, Materialrommet

Publisert

For åtte år siden stengte Hydro ned en produksjonslinje ved aluminiumsverket på Husnes. Nå gjenåpnes denne linjen og selskapet lyser i den forbindelse ut 90 nye stillinger. 1,3 milliarder kroner investeres.

Stein Lier-Hansen, adm. dir. i Norsk Industri, mottar nyheten med stor glede: - Nå skal Hydros verk på Husnes opp igjen til full kapasitet og selskapet ansetter nye medarbeidere. Hydros nye satsing bekrefter en trend vi ser i fastlands-industrien nå; det investeres og nye jobber skapes.

> Les hele saken her

Aluminiumsverket på Husnes er ett av Hydros fem aluminiumsanlegg i Norge. De andre verkene ligger i Høyanger, Årdal, Karmøy og Sunndal.

Investeringen som nå skjer på Husnes, er faktisk den tredje største i fastlands-industrien siden 2008. Suverent størst – mål t i kroner - er Hydros "pilot" på Karmøy, med 3,9 milliarder. Deretter følger Yaras salpetersyrefabrikk på Herøya, med 2,2 milliarder. En lang rekke andre investeringer er i gang og flere store investeringer er i såkalt planprosess.

Når Husnes nå tas opp igjen til full drift, skyldes det både verdensmarkedet for aluminium og det faktum at verket på Husnes har gjort det svært godt. I fjor la man frem det sterkeste årsresultatet siden 2008, med et overskudd for 2015 på 270 millioner kroner.

Kvinnherad-ordfører Peder Sjo Slettebø (Høyre) sier at kommunen har ventet lenge på denne gladmeldingen. Han karakteriserer den som "tidenes julegave til Kvinnherad og Husnes" og sier at "flagget skal til topps" på alle kommunale bygg i dag. 

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!