Undervisningen kan foregå digitalt, samlingsbasert lokalt, eller som en blanding av disse. Rent praktisk kan dette gjøres med digital klasseromsundervisning der studenter også kan få oppfølging. Her er det opp til partene lokalt og fagskolen å bli enige om gode praktiske løsninger.
Gjennom Industrifagskolen kan bedrifter i en region gå sammen og få undervisningen levert lokalt. Bedriftene kan dermed redusere sine kostnader til etterutdanning. Selve undervisningstilbudet blir gratis, og kostnader til reise og diett kan for mange kuttes vesentlig. Det som gjenstår er tidskostnaden, og denne er det opp til partene lokalt å bli enige om.
Industrifagskolen skal ha 100 klasser i 2021. Hver klasse er på 20-30 studenter. For å fylle disse klassene anbefaler vi derfor at bedrifter samarbeider og lager felles søknad. Dersom man ønsker at eksisterende nettverk (næringsforeninger, opplæringskontor, klynger mm.) koordinerer søknadsprosessen og senere rekrutteringen av deltagere, kan dette inngå som en kostnad i søknaden fra fagskolen.