Satser på internopplæring til fagbrev

Arbeider ved Brødrene Aa. Foto: Brødrene Aa

Arbeider ved Brødrene Aa. Foto: Brødrene Aa.

Brødrene Aa er verdensledende innen bygging av raske ferger laget av karbonfiberkompositter. Verftet ligger i Hyen på vestkysten av Norge og har 170 fagarbeidere.

Selskapet er kjent for å banebrytende bruk av komposittmaterialer til ferje.

Brødrene Aa har vert avhengige av og nytte bedriftsintern opplæring for å få ansatte frem til fagbrev. Brødrene Aa ønsker fagarbeidere i polymerkomposittfaget, og det er for få som har denne utdanningen.

– Fagbrev er viktig for bedriften da styresmakter og klasseselskap stadig stiller sterkere krav til dokumentert opplæring på arbeidere i prosjekt, sier Magnar Anton Støyva i Brødrene Aa.

– Vi har med god hjelp fra Norsk Industri utdannet 15-20 kandidater til fagbrev det siste tiåret, og er nå i gang med en ny pulje på 20 personer i ulike stadier på vei til fagbrev.

Samlingene i bedrift er organisert på forskjellege måtar, men Brødrene Aa har best erfaring med mindre grupper. De benytter seg av både engelsk og norsk på disse kursene.

Praksiskandidatordningen

Brødrene Aa benytter seg av praksiskanditatordninger, et av de mest innarbeidede videreutdanningstilbudene vi har i Norge.

> Les mer her

Har du et godt eksempel?

Vi ønsker å fylle opp Kompetanseveikartet med gode eksempler fra våre medlemsbedrifter! Kan din bedrift lære bort noe? Send det gjerne til oss med et fint bilde!

(PS: Husk å sjekke med sjefen først!)

Send inn ditt eksempel