Kunnskapsfabrikken på Borregaard

Forskning i laboratoriet hos Borregaard.

Foto: Borregaard.

Borregaards kunnskapsfabrikk i Sarpsborg huser både bedriftens opplæringsavdeling og et besøkssenter. Senteret har tre store og flere mindre undervisningsrom som kan skreddersys for interne kurs og også for presentasjoner for besøkende.

Senteret har portabelt og enkelt utstyr for gjennomføring av forsøk som kan brukes ved Kunnskapsfabrikken, eller pakkes ned og tas med ved besøk på skoler, vitensenter eller utstillings/ messehaller. Forsøk kan gjennomføres som demonstrasjoner eller som elevforsøk i 2-7 grupper.

Temaer som presenteres:

  • Bærekraftig produksjon
  • Borregaard-produkter og deres bruksområder
  • Energi og energiøkonomisering
  • Bioenergi
  • Vannrensing
  • Yrkesvalg og karrieremuligheter ved Borregaard

Et opplegg vil normalt bestå av en generell Borregaard-presentasjon, et dypdykk i ønsket tema, en orientering om karrieremuligheter samt en omvisning i utvalgte anlegg.

Yrkesvalg

Kunnskapsfabrikken tilbyr skreddersydde opplegg for videregående skoler innenfor de fagområdene Borregaard har læreplasser. Et typisk opplegg vil være en generell presentasjon av bedriften, en presentasjon av aktuelle karriereveier og en omvisning ved aktuelle avdelinger. Dette kan utvides med en speed-dating hvor elevene intervjuer lærlinger og unge Borregaard-medarbeidere om livet som Borregaard-medarbeider.

Besøkstall

I 2018 hadde Borregaard besøk av 103 grupper med ca 2300 personer til sammen. Av dette var 23 ungdomsskoleklasser, 15 klasser fra Teknikk og Industriell produksjon samt 28 klasser fra andre videregående skoler.