Norsk Industri

Innhold

Klart for tidenes første Skole-NM

Aktuelt, Nyhet, Kompetanse

Publisert

27. april er det klart for tidenes første Skole-NM! Du kan se livesending fra arrangementet.

Rundt 240 videregåendeelever fra hele landet skal konkurrere i 25 ulike fag. Arrangementet er et ledd i skoleprosjektet som WorldSkills Norway står bak, og som har fått midler fra Kunnskapsdepartementet.

– Norge vil trenger titusenvis av nye fagarbeidere de neste årene. Konkurranser som dette fremmer motivasjon og inspirerer de unge. Vi gleder oss til å se alle disse flinke ungdommene i aksjon!, sier sekretariatsleder Elisabeth Lange i WorldSkills Norge.

Flere tusen ungdommer har deltatt i kvalifiseringskonkurranser på fylkesnivå. Lange sier det er viktig med slike konkurranser, ikke bare for å motivere de unge, men også for fagopplæringen generelt.

– Vi ser at både kvaliteten på opplæringen og karakterene hos de som driver med dette blir bedre. Dette er virkelig en kjempegod måte å løfte yrkesfagene på, sier hun.

> Les mer om Skole-NM
Livesending

I forbindelse med Skole-NM blir det live Yrkes-TV fra arrangementet. Det vil være live-studio i Oslo med programleder Hilde Hummelvoll og med utegående fotografer og reportere på konkurransestedene. Det blir ca. 3 timer direktesending, fra kl. 12.00-14.30 og fra kl. 17.00-17.30. Da vil vi få med konkurransene, intervjuer og portretter og selvsagt medaljeutdelingen.

> Følg med på live-sending her