Norsk Industri

Innhold

Starter nytt operatørstudietilbud

Aktuelt, Nyhet, Kompetanse, Materialrommet

Publisert

Klassebilde av elevene som startet på studiet Prosessindustri+ høsten 2018. Foto: Birte Runde, Eyde-klyngen

Klassebilde av elevene som startet på studiet Prosessindustri+ høsten 2018. Foto: Birte Runde, Eyde-klyngen

22. august åpnet for første gang dørene til en helt ny etterutdanning ved Sørlandets fagskole - Prosessindustri+. Den skal ruste bedriftenes operatører for fremtidens industri.

- Det er veldig viktig at fagskolen er med på dette samarbeidet. Samarbeidet mellom fagskolen og bedriftene er det avgjørende samspillet for kompetansebygging. Det er en suksessfaktor at dere har vært så involvert i prosjektet, sier Gunnbjørg Tveiten Engehagen, rektor ved Sørlandets fagskole til Heine Østby, administrerende direktør ved 3B Fibreglass.

Tonje Jakobsen (25) fra Alcoa Lista gleder seg til å få faglig påfyll. – Det er spennende å treffe folk i samme bransje og få input fra andre bedrifter. Nå har jeg noe å komme tilbake med på jobben. Sjefen min oppfordrer oss til å komme med endringsforslag, sier Jakobsen, som har jobbet fast i Alcoa i 1 ½ år. Foto: Birte Runde, Eyde-klyngen

Trenger midler

Norsk Industri har deltatt i styringsgruppen for prosjektet.

– Utviklingen av en kortere og tilpasset etterutdanning er nybrottsarbeid for de tekniske fagskolene. Det har vært interessant å være del av prosessen, sier fagsjef for kompetanse i Norsk Industri, Kjetil Tvedt.

Norsk Industri arbeider nå for at flere fagskoler kan tilby tilrettelagt etterutdanning.

– Skal vi få til dette trengs det øremerkede midler over statsbudsjettet slik at flere miljøer kan utvikle tilbud. Vi håper og tror at dette kommer på plass i neste års budsjett, sier Tvedt.

> Les mer her