Norsk Industri

Innhold

Rekordmange lærlinger i K-tech

Aktuelt, Kompetanse

Publisert

Opplæringssenteret K-Tech på Kongsberg har tatt inn rekordmange lærlinger høsten 2020. Foto: K-Tech

Lærlinger på K-Tech

I år har opplæringssenteret K-tech på Kongsberg tatt inn hele 39 lærlinger fra fem ulike fylker. Det er rekord i antall siden K-tech ble etablert i 2008.

Blant lærlingene finner vi syv jenter. K-tech tilbyr opplæring i totalt 13 ulike fag.

Eid av bedriftene

K-tech er et opplæringssenter som ligger inne i Kongsberg Teknologipark og som eies av Kongsberg Defence & Aerospace, TechnipFMC og GKN Aerospace. K-tech utarbeider kurs og opplæring basert på behovet hos eierne.

 - K-tech har mål om å utdanne Norges beste fagarbeidere. Vi tar hele tiden i bruk ny teknologi og hever kvaliteten på opplæringen for å nå dette målet. Samarbeidet mellom skole og bedrift står helt sentralt i denne jobben, forteller daglig leder Stein Sandvold.

Utdanner flyteknikere

Det er stort behov for flyteknikere i Norge, og nytt av året er at K-tech har etablert en filial på Bardufoss og ansatt tre lærlinger som skal ha sin base der.

Opplæringssenteret K-tech tar nå for første gang inn lærlinger i fagene Flysystemmekaniker og Avioniker. Dette er utdanninger som kvalifiserer til jobb i organisasjoner som vedlikeholder fly og helikoptre.

Kongsberg Gruppen har de senere årene gått tungt inn i denne bransjen med opprettelsen av Kongsberg Aviation Maintenance Services med verksteder på Kjeller og Bardufoss.

- Lærlingene skal jobbe med vedlikehold på NH90 helikopteret, som skal om bord på norske fregatter og kystvakten. Dette er spennende nysatsning, sier Stein Sandvold.

> Les mer på k-tech.no