Norsk Industri

Innhold

Prisdryss på industriens «Oscar-utdeling» på Raufoss

Aktuelt, Nyhet, Kompetanse

Publisert

Prisutdeling

Årets lærling under Industriprisen på Raufoss ble Hans Melvin Olstad, lærling på Intek Raufoss. Her sammen med Kjetil Tvedt i Norsk Industri, daglig leder Anita Hager i Intek og fagopplæringssjef Jørn Olav Bekkelund fra Oppland Fylkeskommune. Foto: SINTEF Manufacturing

31. oktober arrangerte NCE Raufoss og TotAl-gruppen Industriprisen for tredje gang. Årets lærling, innovatør, ansatt og team ble kåret, og Raufoss-industriens "grand old man" Sverre Narvesen ble tildelt hedersprisen.

– Industribedriftene i Mjøsregionen står for global teknologiutvikling og omstilling, og bak dette står det flinke folk på alle nivåer i bedriftene. Samspillet mellom ledelsen og ansatte er en av de viktigste faktorene for å lykkes. Det ble et storslagent arrangement i går, der vi delte entusiasme og stolthet over dem som bidrar til utvikling og vekst i klyngebedriftene, sier Mette Foss Dalseg, leder i TotAl-gruppen.

Årets TAF/Lærling ble Hans Melvin Olstad som er lærling på Intek Raufoss. I juryens begrunnelse står det: Prisvinneren er i en helt egen divisjon i henhold til holdninger og faglig kunnskap. Han er betegnet av sine medarbeidere som drømmelærlingen.

Fagsjef Kjetil Tvedt i Norsk Industri fikk æren av å dele ut prisen til Årets lærling sammen med

– Dette er et strålende eksempel på hvordan man kan løfte frem hverdagsheltene i industrien. Raufoss lever av industrikultur og industrikompetanse, og hva er vel mer naturlig enn å feire dette, sier fagsjef i Norsk Industri, Kjetil Tvedt.

Han anbefaler nå andre industrimiljø om å lære av Raufoss.

– Vi er alt for lite flinke til å gjøre stas på dem som daglig jobber i industrien, og som således drar en stor del av lasset når Norge reduserer sine klimagassutslipp, sier han.

Før utdelingen var det omvisning på katapultsenter for Manufacturing Technology.

– Senteret kan bli et fantastisk kraftsenter for kompetanseutvikling både i regionene og nasjonalt, gjennom unike muligheter for læring av ny teknologi. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Tvedt

> Les mer om Industriprisen (oa.no)

> Se bilder