Norsk Industri

Innhold

Oppkjøring mot Yrkes-VM 2017

Aktuelt, Teknobedriftene, Kompetanse

Publisert

Tobias og Nammo klare for VM i Abu Dhabi. Fra venstre: Tobias Alm, Tone Belsby fra Norsk Industri, oppløringsleder Knut Sandvold.

I oktober 2017 skal Tobias fra Nammo konkurrere i CNC-maskinering under Yrkes-VM i Abu Dhabi, De forente arabiske emirater.

Tone Belsby fra Norsk Industri har besøkt Bedriftsskolen på Nammo og hatt en prat med deltaker Tobias Alm i CNC-Maskineringsfaget og opplæringsleder Knut Sandvold.

Representere Norge i Yrkes-VM

Tobias vant Yrkes-NM i Bergen i oktober 2016 og skal representere Norge i CNC-Maskineringsfaget i Abu Dhabi. Tobias gleder seg til VM og til å bli kjent med de andre deltakerne på det norske yrkeslandslaget. Og han er allerede godt igang med treningen.

Akkurat nå holder han på med med Mastercam-programmering, som vil bli brukt under VM. Det er viktig å ha prøvd mye forskjellig, bli kjent med funksjoner og muligheter. Ifølge Tobias er det et veldig avansert program med mange muligheter. Uansett hvor avansert delene er og uansett hvor i verden det blir produsert, er dette programmet stort sett det som blir brukt. Derfor er det alfa omega å kunne det veldig godt!

Kursing og trening

Ifølge Knut Sandvold er Tobias allerede påmeldt kurs i april i Skien hos de som forhandler Mastercam i Norge. I etterkant vil han bli fulgt opp på bedriften. Så her overlates ingen ting til tilfeldighetene.

Nammo og Tobias er også invitert til Nordisk mesterskap i Jønkøping i juni. Det er allerede bestemt at Tobias deltar der. 

Opplæringsleder og ekspert

Kenneth Berget fra Nammo har vært faglig ekspert flere ganger tidligere og fortsetter også i 2017. Det er veldig positivt å ha med en som kjenner gangen i det hele. Det er heller ikke noen ulempe at de begge er ved samme bedrift. Her er det tett samarbeid og det fungerer veldig bra ifølge Knut Sandvold, ved bedriftsskolen, som er den som har ansvaret for Tobias i perioden fram til VM.

Knut Sandvold sier de også planlegger en studietur over to perioder til utlandet, sannsynligvis Tyskland for å trene på riktige maskiner og utstyr som vil bli brukt under konkurransen i Abu Dhabi.

Satser på yrkesfag

Nammo har hatt med deltakere til VM også tidligere. Det å ha med deltaker som skal konkurrere med de beste i verden bidrar til god rekruttering og kvalitet. For Nammo har satsing på yrkeskonkurranser blitt en naturlig del av virksomheten. Bedriften ser en langsiktig merverdi ved å delta. 

Bedriften har blitt så populær blant skoleungdom i lokalmiljøet at mange ønsker seg utplassert i bedriften med tanke på en eventuell lærlingplass. Et luksusproblem.

Mer informasjon om yrkeskonkurranser finner du på worldskills.no

Relaterte saker

Aktuelt, Gode historier, Teknobedriftene, Kompetanse

Nammo vant NHOs Fagopplæringspris

Vi gratulerer Nammo AS på Raufoss som vinner av NHOs Fagopplæringspris 2016!

Fagopplæring

Fagarbeideren er selve ryggraden i norsk industri. Kompetente og allsidige fagarbeidere er avgjørende for å møte framtidens utfordringer.

Vil du vite mer, ta kontakt med: