Norsk Industri

Innhold

Ny avtale skal gi Norges beste kjemiprosessutdanning

Aktuelt, Nyhet, Kompetanse

Publisert

Tre mennesker signerer avtale

Her signeres avtalen mellom Borregaard og Borg videregående skole. Fra venstre: Kari Strande, HR-direktør Borregaard, Edvard Odberg, rektor ved Borg videregående skoler og Siv Henriette Jacobsen, fylkesråd for utdanning og kompetanse Viken. Foto: Fredrik Norland / Viken fylkeskommune

Borg videregående skole i Sarpsborg og Borregaard har signert en avtale som de håper skal gi Norges beste kjemiprosessutdanning.

Totalt har Borregaard til enhver tid omtrent 45 lærlinger fordelt på flere fag, som alle er i bedriften i to år. Det vil si at det rekrutteres mellom 20 25 lærlinger hvert eneste år - og kjemiprosess utgjør den største delen av lærlingene.

- Vi har mange viktige leverandører, men ingen av dem er så viktige som skolen. Vi ser at kompetanse er det viktigste konkurransefortrinnet vi har. Utstyret finnes ute i verden og markedet er der, men den som utgjør forskjellen hos oss, er at vi har den unike kompetansen. Mye av det har vi bygd opp selv over lang tid, men vi kommer ikke utenom at vi trenger påfyll hele tiden. Det å ha folk som har et godt utgangspunkt når de kommer til oss er helt avgjørende. Derfor legger vi også så stor vekt på skolekontakt, sier Dag Arthur Aasbø, direktør Organisasjon og samfunnskontakt i Borregaard til Sarpsborg Arbeiderblad.

Borg har i flere år tilbudt kjemiprosessutdanning, men skolen har aldri tidligere vært i nærheten av å ha så mange primærsøkere som de hadde i år. Det medførte at tilbudet ble utvidet fra en til to klasser.

- Det viser at utdanningen er attraktiv og at fokus på rekruttering til yrkesfag og spesielt kjemiprosess for Østfold sitt vedkommende gir resultater, sier Tone Belsby, rådgiver for kompetanse i Norsk Industri.

Les mer:

> Sørger for kortreiste lærlinger (viken.no)

> Det er et stort arbeidsmarked hos oss, så her er det mange jobbmuligheter (sa.no, krever innlogging)