Nå er Batterifagskolen åpen for søkere

Publisert

Eirik Hågensen, rektor på Fagskolen i Viken.

Eirik Hågensen, rektor på Fagskolen i Viken. Foto: Fagskolen i Viken

Batterifagskolen er Norges første fagskolestudium for batteriindustrien. Det helt nye og fremtidsrettede studietilbudet ved Fagskolen i Viken er nå åpent for søkere, og vil starte opp i januar 2023.

Fagskolen i Viken har ledet prosjektet, der et tett samarbeid med fagskolene i Nordland, Innlandet, Vestland og Rogaland har resultert i et studium som er skreddersydd for batteriindustrien.

– For å komme den nye grønne industrien sitt behov for arbeidskraft i møte har flere fagskoler gått sammen. Vi har hatt et godt samarbeid med flere motiverte medarbeidere. At flere fagskoler samarbeider betyr at man får delt kompetansen, og det gir kortere utviklingstid, sier rektor Eirik Hågensen ved Fagskolen i Viken.

Store satsinger

Flere store batterisatsinger i Norge vil ha behov for arbeidskraft i løpet av kort tid. Det dreier seg i første rekke om FREYR i Mo i Rana, Morrow i Arendal og Beyonder i Sandnes.

– Det formidable behovet for batterier til transportsektoren, for energilagring, til nettstabilisering og så videre gir store muligheter for bedrifter i ulike deler av batteri verdikjeden. Da trengs det kompetente medarbeidere og fagmiljøer. Det er her Batterifagskolen kommer inn, sier Stein Lier-Hansen, administrerende direktør i Norsk Industri.

Hvor stor kan batteriindustrien bli for Norge?

– Det er ulike tall som florerer, men utvilsomt er det behov for flere tusen ansatte fremover. Batteriindustrien omfatter jo både utvinning og bearbeiding av mineraler, metaller og andre råvarer, forskning og utvikling, celleproduksjon, gjenvinning osv. Kompetansebehovet er stort, markedet gigantisk og under ligger ønsket om grønne teknologier, at Europa er mye mer selvforsynt og at batteriindustrien ikke "kannibaliserer" på annen industri ettersom vi må være konkurransedyktige, sier Lier-Hansen.

> Les hele pressemeldingen

> Les mer om studiet og søk opptak