Norsk Industri

Innhold

LO-sjefen tok TIP-testen

Aktuelt, Nyhet, Kompetanse

Publisert

LO-leder Hans Christian Gabrielsen husker med glede de årene han hadde som prosessoperatør på Tofte, og oppfordrer flere til å velge yrkesfag.

LO-leder Hans Christian Gabrielsen husker med glede de årene han hadde som prosessoperatør på Tofte, og oppfordrer flere til å velge yrkesfag.

Det er ingen tvil! LO-leder Hans-Christian Gabrielsen besto TIP-testen med glans, og fikk bekreftet at han passer til å velge TIP-fag.

Youtuberen Hanna Martine på besøk hos Celsa i Mo i Rana.

Ta testen!

LO-lederen valgte selv yrkesfag på videregående.

- Jeg husker med glede årene som prosessoperatør på Tofte, og de mulighetene det ga meg. Det var en fin start på arbeidslivet. Vi vet at norsk arbeidsliv trenger flere arbeidstakere med yrkesfaglig bakgrunn. TIP er en utdanning som gir mulighet for spennende karriereveier både i privat og offentlig sektor, sier Hans-Christian Gabrielsen.

Du og dine foreldre kan ta den samme testen på velgtip.no. TIP (teknikk og industriell produksjon) er en yrkesfaglig studieretning på videregående skole, som byr på mange spennende yrkesvalg-muligheter.

TIP-testen er en enkel og morsom øvelse. Du velger noen svaralternativer som passer for deg, og til slutt kommer fasiten. Du kan ta testen flere ganger, og svarene blir trolig litt forskjellig fra gang til gang. Men en ting er sikkert: vi har alle interesser og ønsker som lett passer inn i ett eller flere TIP-fag!

Vil du og dine foreldre vite mer om TIP? Gå inn på velgtip.no! Her kan du også se Youtuberen Hanna Martine teste noen av yrkene innenfor TIP.

Husk: vi vil alltid trenge industri! Bli med på laget du også!

Foto: Hydro/Marius Motrøen

For få ungdom velger industrifag - dette ønsker vi å gjøre noe med!

Vi vil at flere ungdom søker TIP-fag. Derfor kjører vi nok en gang en kampanje for å sette søkelyset på dette frem mot søknadsfristen 1. mars!

Se gamer og youtuber Elias "Kime" Rådlund teste industriyrker!

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!