Norsk Industri

Innhold

Kunnskapsministeren roser TIP-kampanjen

Aktuelt, Nyhet, Kompetanse

Publisert

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

- 2018 er yrkesfagenes år. Det er viktig at vi løfter yrkesfagene, fordi Norge trenger flere dyktige fagarbeidere i årene som kommer. Derfor er det flott at Norsk Industri er med på å vise mulighetene som ligger i å velge Teknikk og industriell produksjon, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Hanna Martine (t.v.) på besøk hos Tronrud på Hønefoss.

Statsråden er klar på at yrkesfag gir spennende jobbmuligheter og åpner dører for videre studier for ungdom som liker å jobbe praktisk. Departementet støtter at vi heier frem ungdommene som går yrkesfag. Ifølge Statistisk Sentralbyrå vil vi mangle nesten 90 000 fagarbeidere i 2035 hvis dagens utvikling får fortsette.

Industrien fins over hele landet! Hvis du velger et TIP-fag, så står mange spennende jobber klare. Du finner mer informasjon om TIP på velgtip.no.

I forbindelse med kampanjen har Norsk Industri sendt Youtuberen Hanna Martine på besøk til flere ulike industribedrifter, se filmer fra besøkene her.

I Yrkesfagenes år, vil blant andre Wordskills Norge bidra til å øke innsikten om yrkesfag og arbeidslivet, øke unges interesse for yrkesfaglige utdanningsvalg og karrierer og øke antall lærebedrifter og læreplasser.

 

For få ungdom velger industrifag - dette ønsker vi å gjøre noe med!

Vi vil at flere ungdom søker TIP-fag. Derfor har vi hatt en kampanje for å sette søkelyset på dette frem mot søknadsfristen som var 1. mars.

Se youtuberen Hanna-Martine teste industriyrker!

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!