Norsk Industri

Innhold

Invitasjon til kvalifisering til Yrkes-NM

Aktuelt, Nyhet, Kompetanse

Publisert

Vi inviterer bedrifter til å melde på lærlinger/unge fagarbeidere til å delta i Yrkes-NM 2018 i fagene CNC-maskinering, sveising, industrimekaniker og automatisering. Påmeldingsfrist er 10. april.

Vi vil øke status og rekruttering til yrkesfag. Vi vil øke kunnskap rundt viktigheten av yrkesfag.

Kunnskapsdepartementet har gitt oss i oppdrag å synliggjøre aktiviteter knyttet til yrkesfag samt bygge omdømme.

Yrkes-NM 2018 for lærlinger/unge fagarbeidere finner sted på Hellerudsletta i Akershus 23. - 25. oktober. WorldSkills Norway er arrangør i samarbeid med Utdanningsetaten i Oslo og Akershus. Yrkes-NM er det største arrangementet i Norge som viser fram yrkesfagene med konkurranser i så mange fag. Det er blitt en merkevare og et arrangement som har status.

Vil øke status og rekruttering

Norsk Industri satser på yrkeskonkurranser som én viktig metode for å øke status og rekruttering til yrkesfagene. Vi har ansvar for fagene CNC-maskinering, sveising, industrimekaniker og automatisering og håper på god oppslutning blandt våre medlemsbedrifter og på stor deltakelse.

Meld på din kandidat

Vi søker derfor etter lærlinger/unge fagarbeidere som ønsker å delta i kvalifiseringen til Yrkes-NM. Bedrifter og opplæringskontor er ansvarlige for å melde på deltakere. Ta kontakt med Tone Belsby for ytterligere informasjon.

Detaljert informasjon for dere som ønsker å delta

Antall deltakere
CNC-Maskinering: maks seks 
Sveising: seks - åtte
Industrimekaniker:  maks seks
Automatisering: maks fire lag

Automatisering er to-mannslag, de andre fagene er individuelle konkurranser. Avhengig av antall påmeldte vil vi komme tilbake til eventuelle uttakskonkurranser i de ulike fagene.

Alder
For at deltakerne skal ha en eventuell mulighet til å delta i Yrkes-EM eller Yrkes-VM har vi valgt å sette aldersgrense for deltakelse i Yrkes-NM, nettopp for å kunne matche aldersgrensene i de internasjonale konkurransene. Det innebærer ulik aldersgrense i noen av fagene. Aldersgrensen for å delta i Yrkes-NM i 2018 være følgende:

  • For CNC-Maskineringsfaget: 21 år
  • For Industrimekanikerfaget: 21 år
  • For Sveisefaget: 21 år
  • For Automatiseringsfaget: 23 år

Kostnader
Det er ingen påmeldingsavgift til NM. Utgifter til reise- og opphold må dekkes av hver enkelt, opplæringskontor og/eller bedrift. Opphold med overnatting betales av deltaker/opplæringskontor eller bedrift. WorldSkills Norway har bestilt et antall hotellrom i forbindelse med arrangementet. Vi vil komme tilbake til hotellbestilling etc. når vi har fått eksakte priser fra WorldSkills Norway.

Internasjonale konkurranser
Vi gjør samtidig oppmerksom på at det ikke er automatikk i at vinneren av NM er den som skal representere Norge i de internasjonale konkurransene.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: